12.2 C
București
vineri, mai 20, 2022

Banking & Servicii financiare – Evergent Investments raportează o creștere cu 11,1% a valorii totale a activelor la 31 martie 2022 față de 31 martie 2021; Rezultat net de 10,93 milioane lei – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

EVERGENT Investments, compania de investitii cu cea mai mare capitalizare – 1,2 miliarde lei – dintre toate companiile de investitii, a raportat la 31 martie 2022 o crestere cu 11,1% a valorii activelor totale si cu 11,6% a valorii activului net fata de 31 martie 2021.

Astfel, valoarea totala a activelor EVERGENT Investments este de 2,5 miliarde lei, mentinandu-se peste pragul de semnificatie de 500 milioane de euro, potrivit unui comunicat.

“Circuitul economic mondial si tensiunile geopolitice ale inceputului de 2022 sunt diferite de ciclurile precedente, acest prim trimestru turbulent si volatil fiind dominat de razboiul din Ucraina.

EVERGENT Investments, compania de investitii cu cea mai mare capitalizare – 1,2 miliarde lei – dintre toate companiile de investitii, a raportat la 31 martie 2022 o crestere cu 11,1% a valorii activelor totale si cu 11,6% a valorii activului net fata de 31 martie 2021. Astfel, valoarea totala a activelor EVERGENT Investments este de 2,5 miliarde lei, mentinandu-se peste pragul de semnificatie de 500 milioane de euro, potrivit unui comunicat.

“Circuitul economic mondial si tensiunile geopolitice ale inceputului de 2022 sunt diferite de ciclurile precedente, acest prim trimestru turbulent si volatil fiind dominat de razboiul din Ucraina. Sanctiunile impotriva Rusiei au generat noi amenintari la adresa dezvoltarii economice, piata globala reactionand repede la aceste masuri, cu efecte semnificativ negative asupra tuturor activitatilor.

In pofida mediului defavorizant, valoarea unitara a activului net al EVERGENT Investments are o crestere cu 13,4% fata de 31 martie 2021. Rezultatul net al primului trimestru si cea mai mare capitalizare dintre toate companiile de investitii arata, de asemenea, ca avem o pozitie solida si suntem pregatiti pentru perioadele incerte.

Mentinem abordarea investitionala pe termen lung si alocam capital in companii stabile, capabile sa se dezvolte in ritm constant si ramanem concentrati pe prioritati pentru a multiplica capitalul actionarilor nostri. Prin urmare, continuam managementul activ combinat cu rigoarea analitică pentru a genera profit. ”- a declarat domnul Claudiu Doros, Presedinte Director general.

Rezultatul net inregistrat la trimestrul 1 2022 este de 10,93 milioane lei, fiind compus din  10,97 milioane lei castig net din vanzarea activelor financiare reflectat in rezultatul reportat si o pierdere neta de 35000 lei. Acest rezultat reprezinta 17% din valoarea aprobata de actionari in BVC 2022 pentru intreg anul 2022.

Nivelul investitiilor in valori mobiliare a atins 82,4 milioane lei. Astfel, compania continua strategia de crestere a performantei portofoliului listat si dezvoltarea portofoliului private equity. EVERGENT Investments se diferentiaza de ceilalti actori ai pietei de capital prin proiectele de tip private equity care aduc un raport atractiv randament/risc, cu profit semnificativ pe termen lung.

In data de 10 iunie EVERGENT Investments incepe plata dividendelor aferente anului 2021. Suma aprobata de actionari este de 62.263.501 lei.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!