20 C
București
luni, mai 23, 2022

Banking & Servicii financiare – A scăzut din nou preţul petrolului. Informaţiile din SUA au influenţat puternic piaţa – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Mişcare importantă pe piaţa internaţională a petrolului, în urma informaţiilor venite din SUA! Decizia aşteptată la nivelul SUA trage în jos preţul petrolului Mai exact, prețul petrolului a scăzut joi, 31 martie, în urma informaţiilor privind o eventuală eliberare a 180 de milioane de barili din Rezerva Strategică de Petrol a SUA.

Statele Unite iau în considerare această măsură şi ar fi vorba despre cea mai mare eliberare din istoria de aproape 50 de ani a rezervei, notează agenţia Reuters.

Contractele futures pentru mai ale petrolului Brent au scăzut cu 6,95 dolari, sau 6,13%, la 106,50 dolari pe baril la ora 10:57 GMT.

Mişcare importantă pe piaţa internaţională a petrolului, în urma informaţiilor venite din SUA!

Decizia aşteptată la nivelul SUA trage în jos preţul petrolului

Mai exact, prețul petrolului a scăzut joi, 31 martie, în urma informaţiilor privind o eventuală eliberare a 180 de milioane de barili din Rezerva Strategică de Petrol a SUA.

Statele Unite iau în considerare această măsură şi ar fi vorba despre cea mai mare eliberare din istoria de aproape 50 de ani a rezervei, notează agenţia Reuters.

Contractele futures pentru mai ale petrolului Brent au scăzut cu 6,95 dolari, sau 6,13%, la 106,50 dolari pe baril la ora 10:57 GMT. Contractul pentru luna mai expiră joi, iar contractele futures pentru luna iunie, cele mai tranzacționate, au scăzut cu 6,66 dolari, la 104,78 dolari, după ce anterior au scăzut cu 7 dolari pe baril.

Contractele futures americane West Texas Intermediate cu livrare în luna mai au scăzut cu 7,28 dolari, sau 6,75%, la 100,54 dolari pe baril, după ce au atins un minim de 100,16 dolari.

Casa Albă încearcă să reducă prețurile la carburanți

Eliberarea record de petrol din Rezerva Strategică americană este echivalentul a două zile de cerere globală.

Ţiţeiul respectiv ar urma să ajungă pe piață pe parcursul mai multor luni, sunt informaţiile venite miercuri de la patru surse americane. Totul se întâmplă în condițiile în care Casa Albă încearcă să reducă prețurile la carburanți.

Analiştii Goldman Sachs: Piaţa va fi ajutată să se reechilibreze, însă nu este o soluţie permanentă

Această decizie luată de către Administraţia Biden va ajuta piața petrolului va fi ajutată să se reechilibreze în 2022 prin această măsură, dar nu este o soluție permanentă, consideră analiştii Goldman Sachs.

Țările membre ale Agenției Internaționale pentru Energie (AIE) urmează să se întâlnească vineri pentru a decide cu privire la o potențială eliberare colectivă de petrol, a declarat joi un purtător de cuvânt al ministrului Energiei din Noua Zeelandă.

Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și aliații săi, inclusiv Rusia, se întâlnesc joi.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!