3 C
București
vineri, ianuarie 21, 2022

Banking & Servicii financiare – Acest lucru va fi interzis în România! Decizia luată astăzi de Guvern. Anunțul este extrem de clar – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Acordarea de către terți a tichetelor cadou se interzice Voucherele cadou vor putea fi acordate de către angajatori doar salariaților săi, acordarea acestora pentru terți fiind interzisă... ”Nu în ultimul rând avem, evident, o clarificare a legislației cu privire la acordarea tichetelor cadou astfel încât să nu mai avem situațiile care au apărut în urma controalelor Agenției Naționale de Administrare Fiscală și să punem o povară din punctul meu de vedere nejustificată asupra unor antreprenori... 4 din 10 comenzi de tichete cadou oferite de companii angajaților sunt comandate în perioada sărbătorilor de iarnă Cardurile şi tichetele cadou sunt scutite de impozit pe venit şi de taxe sociale salariale... Pentru a încuraja companiile să ofere în această perioadă daruri cu impact emoțional personal, Up România va oferi costuri zero de emitere și livrare celor care optează pentru cardul Up Cadou până la 24 decembrie 2021”...

Acordarea de către terți a tichetelor cadou se interzice

Voucherele cadou vor putea fi acordate de către angajatori doar salariaților săi, acordarea acestora pentru terți fiind interzisă, a declarat ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, în cadrul declarației de presă de la Palatul Victoria, susținută după ședința de Guvern de vineri seara.

”Nu în ultimul rând avem, evident, o clarificare a legislației cu privire la acordarea tichetelor cadou astfel încât să nu mai avem situațiile care au apărut în urma controalelor Agenției Naționale de Administrare Fiscală și să punem o povară din punctul meu de vedere nejustificată asupra unor antreprenori, începând de la 1 ianuarie tichetele cadou se pot acorda doar propriilor angajați. Acordarea de către terți a tichetelor cadou se interzice”, a declarat ministrul Finanțelor, Adrian Câciu.

4 din 10 comenzi de tichete cadou oferite de companii angajaților sunt comandate în perioada sărbătorilor de iarnă

Cardurile şi tichetele cadou sunt scutite de impozit pe venit şi de taxe sociale salariale, în limita unui plafon maxim de 150 de lei per beneficiar. De Crăciun, companiile pot oferi tichete cadou atât angajaţilor, cât şi copiilor minori ai acestora. 4 din 10 comenzi de tichete cadou din cursul unui an sunt acordate în perioada sărbătorilor de Crăciun. Un procent de 20% este reprezentat de comenzile de Paște, în timp ce diferența procentuală este alocată evenimentelor interne sau altor sărbători legale, precum 8 Martie și 1 Iunie, conform unui comunicat.

În 2021, tot mai multe companii optează pentru soluții digitalizate de motivare a angajaților: față de anul trecut, s-a dublat numărul beneficiarilor de carduri. În România, județele Arad, Maramureș și Bistrița au înregistrat cea mai bună creștere în tranziția către digitalizarea beneficiului de cadou. Clienții Up România își pot accesa cardul Up Cadou din aplicația Up Mobil, iar plățile pot fi făcute simplu, de pe telefon sau ceas. Astfel, utilizatorii nu mai au grija cardului fizic când îl uită în altă geantă sau haină. Mai mult, cei care folosesc Up Mobil beneficiază de oferte speciale ale partenerilor, își pot verifica soldul și istoricul tranzacțiilor în orice moment.

„Ultimii doi ani au fost marcați de nevoia generală de flexibilitate la locul de muncă, dar și în alegerea beneficiilor extrasalariale. Cardul Up Cadou, spre deosebire de darurile clasice în obiecte sau produse, permit angajaților să-și aleagă singuri cadoul de Crăciun, în funcție de nevoile și interesele lor. În plus, aceștia se pot bucura de libertatea cumpărăturilor oriunde și oricând. Pentru a încuraja companiile să ofere în această perioadă daruri cu impact emoțional personal, Up România va oferi costuri zero de emitere și livrare celor care optează pentru cardul Up Cadou până la 24 decembrie 2021”, a declarat Elena Pap, Director Regional Up Group.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!