1.9 C
București
marți, ianuarie 25, 2022

Banking & Servicii financiare – Aceste pensii vor fi eliminate complet! Anunț de ultimă oră făcut de Rareș Bogdan. Acum totul este clar – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Cătălin (n.r– Predoiu, ministrul Justiției), săracul, s-a trezit cu un bolovan în brațe, generat de nenumărate sentințe judecătorești, pe care nu le poți ignora, nici nu le poți eluda, nici nu le poți minimiza”, a afirmat europarlamentarul liberal pentru sursa anterior citată. De ce au fost majorate salariile și pensiile magistraților Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a explicat, joi seară, la Antena 3, adevăratul motiv pentru care au fost mărite salariile și pensiile magistraților din România. ... „Ministrul Justiției nu poate să majoreze nici salariile și nici pensiile – nu e în competența lui – și Ministerul Justiției nu a majorat nici pensiile și nici salariile.Nici hotărârile în sine nu au majorat salariile, ci pur și simplu au făcut o corectă corelare a unei legislații prost gândite”, a explicat Cătălin Predoiu joi seară la Antena 3...

Pensiile speciale au fost mereu un subiect dur, iar discuțiile pe această temă au încins spiritele. Cu toate acestea, prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal (PNL), Rareș Bogdan, nu se lasă și spune că ele ar trebui eliminate.

De asemenea, el a mai spus, pentru bugetul.ro, că „toate pensiile trebuie plătite pe contributivitate„, subliniind că pensiile speciale sunt un dezastru.

„(…) nu putem continua cu pensii speciale. Pensiile trebuie plătite toate pe contributivitate. E un deziderat pe care trebuie să-l rezolvăm.

Cătălin (n.r. – Predoiu, ministrul Justiției), săracul, s-a trezit cu un bolovan în brațe, generat de nenumărate sentințe judecătorești, pe care nu le poți ignora, nici nu le poți eluda, nici nu le poți minimiza”, a afirmat europarlamentarul liberal pentru sursa anterior citată.

De ce au fost majorate salariile și pensiile magistraților

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a explicat, joi seară,  la Antena 3, adevăratul motiv pentru care au fost mărite salariile și pensiile magistraților din România. Acesta a explicat că nu ministerul le-a mărit, ci tot ce a făcut a fost să aplice o decizie a ÎCCJ și a CCR.

„Ministrul Justiției nu poate să majoreze nici salariile și nici pensiile – nu e în competența lui – și Ministerul Justiției nu a majorat nici pensiile și nici salariile. În realitate ceea ce a făcut Ministerul Justiției a fost aplicarea unor decizii, inclusiv ale Înaltei Curți și ale Curții Constituționale.

Aș putea cita Decizia 55/2021 a Înaltei Curți și Decizia 794/2016 a CCR care au făcut aplicarea unor principii prevăzute de legile în vigoare. Mai concret, în 2016 prin Ordonanța 20 s-a modificat un anumit coeficient cu un venit de referință sectorială pentru una din familiile ocupaționale din Justiție și numai pentru una, pe câtă vreme legea spune că în momentul în care intervii într-o familie ocupațională trebuie să faci uniform acest lucru.

Asta a deschis valul de procese care nu pot fi oprite decât printr-o viitoare lege. Până la viitoarea lege, însă, Ministerul Justiției nu poate ignora hotărâri judecătorești definitive, ca dovadă că unora le mai și scad salariile. Nici hotărârile în sine nu au majorat salariile, ci pur și simplu au făcut o corectă corelare a unei legislații prost gândite”, a explicat Cătălin Predoiu joi seară la Antena 3.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!