3.8 C
București
vineri, decembrie 2, 2022

Banking & Servicii financiare – Acțiunile europene, în cădere liberă. Criza energetică și pandemia COVID au dus la o scădere bruscă – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Acțiunile europene au înregistrat o scădere bruscă luni, 11 iulie, după ce investitorii se tem de creșterea numărului de cazuri de coronavirus.

La începutul acestei săptămâni, acțiunile europene au înregistrat o scădere bruscă din cauza îngrijorării investitorilor cu privire la criza aprovizionării cu energie.

În ceea ce privește gazul natural, Nord Stream I a început, luni, întreținerea anuală, motiv pentru care este așteptat ca fluxurile dinspre Rusia către Germania să fie oprite timp de 10 zile.

Acțiunile europene, în cădere liberă. Criza energetică și pandemia COVID a dus la o scădere bruscă

La începutul acestei săptămâni, acțiunile europene au înregistrat o scădere bruscă din cauza îngrijorării investitorilor cu privire la criza aprovizionării cu energie. În același timp, titlurile legate de mărfuri au fost afectat de creșterea numărului de cazuri de coronavirus și de descoperirea unei noi variate a virusului.

În ceea ce privește gazul natural, Nord Stream I a început, luni, întreținerea anuală, motiv pentru care este așteptat ca fluxurile dinspre Rusia către Germania să fie oprite timp de 10 zile. Totuși, este posibil ca această perioadă să fie prelungită din cauza războiului ruso-ucrainean. Dacă acest lucru se va întâmpla, atunci planurile de umplere a depozitelor pentru iarnă riscă să fie perturbate.

Presa internațională amintește că indicele pan-european STOXX 600 a întrerupt trei zile de câștiguri, motiv pentru care a scăzut cu 1,1 procente până la ora 07:12 GTM, asta după ce vinerea trecută înregistrase cea mai bună săptămână din ultimele șapte.

Sectoarele europene majore au fost în scădere

Toate sectoarele europene majore au fost în scădere, acestea fiind conduse de o scădere cu 3,5 procente a companiilor din domeniul mineritului. În acest timp, titlurile de lux, care își trag o parte din cerere din China, au scăzut, LVMH pierzând 2,8%.

Nici piețele asiatice nu o duc mai bine, acestea înregistrând și ele o scădere, în timp ce cazurile de coronavirus revin puternic în Shanghai. Reuters amintește că aici au început să fie înregistrate cazuri cu varianta Omicron.

Pe acest fond, piețele -au îngrijorat cu privire la probabilitatea unei noi runde de restricții, ceea ce ar putea afecta din nou creșterea economică în cea de-a doua mare economie a lumii.

Îngrijorarea investitorilor cu privire la impactul asupra veniturilor a mai fost provocată și de apropriere monedei euro de paritate cu dolarul, asta în timp ce la București, indicele BET înregistra o scădere ușoară, la ora transmiterii știrii, de 0.17%, la 12.231 de puncte.

Bursa de pe Wall Street a terminat o săptămână bună

Wall Street a încheiat vineri o săptămână de victorii cu un final ezitant, în timp ce acțiunile au ezitat după un raport mai puternic decât se aștepta privind piața americană a locurilor de muncă.
S&P 500 a scăzut cu 0,1%, după ce anterior a oscilat între o pierdere de 0,9% și un câștig de 0,4%. În ciuda finalului slab, indicele de referință a înregistrat doar a treia săptămână câștigătoare din ultimele 14.

Randamentele titlurilor de trezorerie au urcat imediat după publicarea datelor privind locurile de muncă, subliniind așteptările de majorare a ratelor de către Fed, dar apoi s-au relaxat. Randamentul la trezoreria pe doi ani a urcat până la 3,15%, de la 3,03% joi târziu, dar apoi s-a temperat la 3,11%. Randamentul la 10 ani, care influențează ratele la creditele ipotecare și alte împrumuturi de consum, a crescut la 3,08% de la 3% cu o zi înainte.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!