2.9 C
București
miercuri, decembrie 8, 2021

Banking & Servicii financiare – Adevărul crunt despre pensiile din România! Nimeni nu ar fi crezut așa ceva: „Să ținem minte asta!” – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... ”Taie pensiile viitoare ale tuturor salariaților din prezent” El subliniază faptul că în practică, statul român a pus practic o taxă pentru pensiile viitoare, lucru care îi va afecta pe viitorii pensionari... Mai exact, Bogdan Glăvan trage un semnal de alarmă precizând că banii de pensii nu vor ”ține pasul cu rata inflației”, existând o devalorizare... Mai exact, acesta susține că banii de pensii, despre care românii cred că vor pute trăi la bătrânețe s-au evaporat în momentul de față... Banii noștri de pensie, banii cu ajutorul cărora sperăm să putem menține nivelul de trai la bătrânețe în același raport salariu/pensie cu cel care există azi.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Bogdan Glăvan prezintă situația veniturilor românilor. Mai exact, acesta susține că banii de pensii, despre care românii cred că vor pute trăi la bătrânețe s-au evaporat în momentul de față.

El a sublinat faptul că banii sunt administrați prvat, e find investiți, în proporție de 60% tot în stat, așa cum prevede legea.

„Iată cum sunt taxați cetățenii prin inflație. Banii noștri de pensie, banii cu ajutorul cărora sperăm să putem menține nivelul de trai la bătrânețe în același raport salariu/pensie cu cel care există azi, banii aceștia se cam evaporă în prezent. Banii sunt administrați privat și ei sunt investiți, ceea ce produce în timp o acumulare, iar administratorii au făcut o treabă bună în toți acești ani. Însă banii sunt „investiți” în proporție de 60% tot în stat, că așa e legea”, a scris acesta pe Facebook.

Profesorul susține că o mare problemă o reprezintă dobânda scăzută de BNR, în comparație cu rata inflație, care generează pierderi pentru întraega populație. Mai exact, Bogdan Glăvan trage un semnal de alarmă precizând că banii de pensii nu vor ”ține pasul cu rata inflației”, existând o devalorizare.

”Taie pensiile viitoare ale tuturor salariaților din prezent

El subliniază faptul că în practică, statul român a pus practic o taxă pentru pensiile viitoare, lucru care îi va afecta pe viitorii pensionari.

„Problema este că politicile monetare globale și BNR pe plan local au ieftinit finanțarea statului, scăzând dobânzile. Acestea au ajuns la un nivel ridicol (2%) în comparație cu rata inflației (10% probabil), provocând pierderi tuturor deponenților. Și tuturor „investitorilor”. Adică nouă. Anul acesta banii noștri de pensie nu vor ține pasul cu inflația; capitalul pe care îl avem acumulat în pilonul 2 va fi (de fapt, a fost deja) devalorizat.

Practic, statul a pus o taxă pe pensiile viitoare. Să ținem minte asta atunci când vorbim despre creșterea pensiilor cu 10% de la 1 ianuarie. Da, pensionarii actuali au fost și ei văduviți prin inflație. Da, o sumedenie de oameni au pensii îngrozitor de mici. Însă de unde are statul roman să le dea bani? Tot din taxe, oficiale și neoficiale. Statul va împărți sărăcia mai echitabil. Îi va pune pe pensionarii cu pensii de peste 4000 de lei să plătească CASS. Și, iată, taie pensiile viitoare ale tuturor salariaților din prezent”, a mai adăugat acesta.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!