5.8 C
București
marți, ianuarie 18, 2022

Banking & Servicii financiare – Adevărul despre criza energetică din România. S-a aflat de unde a pornit de fapt: Este rezultatul la o liberalizare prost aplicată – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Referitor la discuțiile purtate cu oficialul american, ministrul adaugă că SUA și România lucrează a un proiect major în zona energiei nucleare, care poate consolida pe termen mediu obiectivul strategic al asigurării independenţei energetice a țării noastre... Alături de guvernul american, lucrăm la un proiect major în zona energiei nucleare, care poate consolida pe termen mediu obiectivul strategic al asigurării independenţei energetice a României”... Adrian Câciu, despre criza energiei din România În ceea ce privește actuala criză energetică, Adrian Câciu dă vina pe ”o liberalizare prost aplicată care poate face mai mult rău decât bine”...

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu a vorbit despre actuala criză a gazelor și a energiei. Acesta susține că întreaga criză actuală demonstrează că „o liberalizare prost aplicată poate face mai mult rău decât bine”.

De menționat este faptul că precizările vin la scurt timp după ce acesta a avut în cursul zilei de joi o întâlnire cu însărcinatul cu afaceri al Statelor Unite ale Americii la Bucureşti. Tema principală a discuțiilor dintre cei doi a reprezentat-o energia. 

Ministrul susține că România traversează o perioadă fără precent, la fel ca și restul Europei. În acest sens, el subliniază faptul că una dintre priorități o reprezintă finanţarea investiţiilor necesare dezvoltării infrastructurii de producere a energiei.

Referitor la discuțiile purtate cu oficialul american, ministrul adaugă că SUA și România lucrează a un proiect major în zona energiei nucleare, care poate consolida pe termen mediu obiectivul strategic al asigurării independenţei energetice a țării noastre.

„Parcurgem, alături de întreaga Europă, o perioadă fără precedent din punctul de vedere al preţurilor la energie şi gaze. De aceea, una dintre priorităţi este finanţarea investiţiilor necesare dezvoltării infrastructurii de producere a energiei. Alături de guvernul american, lucrăm la un proiect major în zona energiei nucleare, care poate consolida pe termen mediu obiectivul strategic al asigurării independenţei energetice a României”, a scris ministrul.

Adrian Câciu, despre criza energiei din România

În ceea ce privește actuala criză energetică, Adrian Câciu dă vina pe ”o liberalizare prost aplicată care poate face mai mult rău decât bine”.

Ministrul a subliniat faptul că de această dată va fi analizat în regim de urgență un pachet de măsuri astfel încât populația să fie protejată în fața scumpirilor la gaze și energie.

Totodată, el a mai subliniat faptul că lucrurile trebuie să se desfășoare într-un mod alert, având în veder situația extrem de dificilă în care se află foarte mulți români.

„Actuala criză energetică ne-a arătat că o liberalizare prost aplicată poate face mai mult rău decât bine. Acum, analizăm în regim de urgenţă un întreg pachet de măsuri prin care să protejăm populaţia şi companiile de efectele scumpirilor brutale la energie şi gaze. Vom lucra contracronometru pentru a pune pe masa Guvernului cele mai solide opţiuni care să ofere un sprijin real românilor”, a scris Adrian Câciu pe Facebook.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!