15.1 C
București
vineri, septembrie 30, 2022

Banking & Servicii financiare – Adina Călin, CEC Bank: Urmează să venim cu o nouă creştere a dobânzilor la depozite. O să reacţionăm, am reacţionat de mai multe ori în acest an – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

La eveniment au participat unii dintre cei mai mari investitori  - străini şi români – cele mai importante companii, cei mai mari angajatori şi unii dintre cei mai mari antreprenori români.

Pe de altă parte, uitându-ne la T3, comparativ cu T3/2021, am observat anumite scăderi, atât pe zona de companii, cât şi mai ales pe zona de persoane fizice.

În principal pe creditul ipotecar: au scăzut cu 25% ca volum comparat cu nivelul anului trecut, iar zona de credit de consum cu 15%.

Adina Călin, Director Produse, CEC Bank, a spus, la conferinţa ZF Investiţi în România, că CEC Bank va opera în perioada următoare o nouă creştere a dobânzilor la depozite.

„Dobânzile la depozite în principiu cresc. Este normal, până la urmă, atât timp cât avem inflaţie mare. Din punctul nostru de vedere, cred că vom mai creşte. Chiar urmează să venim cu o nouă creştere în piaţă. O să reacţionăm, am reacţionat de mai multe ori în acest an. Este important să venim în întâmpinarea finanţatorilor noştri”, a spus ea.

ZF şi CEC Bank au organizat, la Cluj Napoca, o nouă conferinţă regională. La eveniment au participat unii dintre cei mai mari investitori  – străini şi români – cele mai importante companii, cei mai mari angajatori şi unii dintre cei mai mari antreprenori români.

Ce a mai spus Adina Călin la ZF CEC Bank „Investiţi în România” Cluj-Napoca:

Avem creşteri faţă de 2021. Pe de altă parte, uitându-ne la T3, comparativ cu T3/2021, am observat anumite scăderi, atât pe zona de companii, cât şi mai ales pe zona de persoane fizice. În principal pe creditul ipotecar: au scăzut cu 25% ca volum comparat cu nivelul anului trecut, iar zona de credit de consum cu 15%.

Din punctul de vedere al creditelor neperformante, pot spune că în acest moment stăm bine. Chiar în trimestrul anterior au fost rate mai mici de default faţă de perioada anterioară. Încurajăm clienţii să vină către noi cu orice solicitare. Statul a introdus acea amânare de plată la rate pentru persoane fizice şi companii. Se pare că avem undeva la sub 100 de cereri, asta înseamnă că fiecare dintre clienţii noştri arată prudenţă. Amânarea de plată nu înseamnă că sunt scutiţi, oricum va veni la un anumit moment de plătit şi chiar într-un cuantum mai mare pe lună.

Suntem adepţii soluţiilor customizate, ca fiecare dintre clienţii noştri, atunci când întâmpină probleme, să vină către noi cât mai devreme şi să putem găsi soluţii personalizate care să se plieze pe nevoile lor.

Pe zona de IRCC ne aşteptăm la creşteri. Estimările pentru începutul lui octombrie sunt undeva la 4,08, iar pentru ianuarie undeva la 6. Cel puţin pe zona creditelor de persoane fizice, ne aşteptăm la creşterea indicelui.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!