3.9 C
București
marți, noiembrie 30, 2021

Banking & Servicii financiare – Adrian CODIRLAŞU, CFA Society Romania: Dobânzile au crescut mai rapid și mai devreme decât se așteptau analiștii – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Acesta a spus că decizia BNR a de a majora rata de dobândă cheie a surprins analiștii: “Membrii CFA vedeau majorarea de dobândă, 90% credeau că se va mări în următoarele 12 luni... Analiștii se așteptau la o creștere mai lentă a ratelor de dobândă și mai târziu, a spus Adrian CODIRLAŞU, Vicepreședinte CFA Society Romania, la Banking Forum by Financial Intelligence 2021... De asemenea, conform sondajului Indicatorul de Încredere Macroeconomică al Asociaţiei CFA România din luna septembrie, analiștii vedeau ROBOR la trei luni la 2,29%, în termen de 12 luni..

Analiștii se așteptau la o creștere mai lentă a ratelor de dobândă și mai târziu, a spus Adrian CODIRLAŞU, Vicepreședinte CFA Society Romania, la Banking Forum by Financial Intelligence 2021.

Acesta a spus că decizia BNR a de a majora rata de dobândă cheie a surprins analiștii: “Membrii CFA vedeau majorarea de dobândă, 90% credeau că se va mări în următoarele 12 luni, însă anticipațiile erau pentru prima parte a anului viitor”.

De asemenea, conform sondajului Indicatorul de Încredere Macroeconomică al Asociaţiei CFA România din luna septembrie, analiștii vedeau ROBOR la trei luni la 2,29%, în termen de 12 luni. Adrian CODIRLAŞU a spus: “La momentul desfășurării sondajului, ROBOR era undeva la 1,70%. Analiștii vedeau o majorare, dar deja acum ROBOR e în jur de 2,29%. Deja, piața s-a dus peste ancticipațiile de majorare a ratei de dobândă. Anticipațiile erau de creștere a dobânzilor, dar mai lent și ma târziu.”

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!