1 C
București
vineri, decembrie 2, 2022

Banking & Servicii financiare – AFIR a aprobat în iunie plăți în valoare totală de 27,3 milioane de euro – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Banii au fost virați pe card! Peste 27 de milioane de euro au intrat în conturile românilor. Cine beneficiază de acești bani Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a trimis un comunicat de presă prun care anunță că, în luna iunie, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a aprobat plăți în valoare totală de 27,3

Banii au fost virați pe card! Peste 27 de milioane de euro au intrat în conturile românilor. Cine beneficiază de acești bani

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a trimis un comunicat de presă prun care anunță că, în luna iunie, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a aprobat plăți în valoare totală de 27,3 milioane de euro. Acești bani au fost acordați pentru proiecte de investiții și pentru măsurile de mediu și climă.

În comunicatul anterior menționat se mai arată că plățile au fost efectuate în perioada 6 iunie – 5 iulie, ele fiind realizate din fondurile alocate țării noastre prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 (PNDR 2020).

Peste 15 milioane de euro pentru fermieri, antreprenori, procesatori și autorități locale

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) mai arată că Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a virat suma de 15,5 milioane de euro pentru investițiile fermierilor, ale antreprenorilor, ale procesatorilor și ale autorităților locale.

Suma anterior menționată provine din fonduri nerambursabile alocate pentru decontarea cheltuielilor eligibile.

Aproape 12 milioane de euro pentru pierderile de venit ale fermierilor

Potrivit comunicatului de presă al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a mai virat și suma de 11,8 milioane de euro pentru compensarea pierderilor de venit ale fermierilor, aferente măsurilor de mediu și climă gestionate de către Agenția Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) mai arată că Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) efectuează plățile din fondurile publice nerambursabile pe care le gestionează ca urmare a depunerii de către beneficiarii Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 (PNDR 2020) a cererilor de piață, în conformitate cu procedurile care se aplică contractelor de finanțare încheiate.

Se vor implementa încă două scheme de sprijin financiar

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a transmis către Comisia Europeană, notificarea cu privire la măsurile pentru care se acordă ajutoarele excepționale, sectoarele beneficiare, condițiile de eligibilitate, precum și valoarea sprijinului suplimentar alocat de la bugetul național.

În acest sens, România va beneficia de 51.590.649 euro, din care 25.490.649 euro, fonduri europene, iar suma alocată de la bugetul național este în valoare de 26.100.000 euro.

În sectorul vegetal, ajutorul excepțional se acordă sub forma unei scheme de susținere financiară, pentru suprafețele cu plantații pomicole pe rod și/sau cu arbuști fructiferi și/sau cu vii cu struguri pentru vin, explică MADR.

În sectorul zootehnic, ajutorul excepțional se acordă pe baza unei scheme de susținere financiară, producătorilor agricoli, crescători de animale, pentru susținerea activității de creștere în sectoarele suin și avicol, în anul 2022, precizează cei de la MADR.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!