1.7 C
București
luni, decembrie 6, 2021

Banking & Servicii financiare – ALSER FOREST intenționează să atragă circa 3 milioane lei, printr-un plasament privat de acțiuni, ce vor fi listate la BVB – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... ALSER FOREST, prima companie din domeniul forestier care a sunat clopoțelul la BVB, intenționează să atragă în perioada imediat următoare aproximativ 3 milioane lei, printr-un plasament privat de acțiuni, ce vor fi listate la Bursa de Valori București în cadrul Sistemului Multilateral de Tranzacționare, potrivit unui comunicat transmis de INTERCAPITAL INVEST, în calitate de consultant în acest proces de finanțare... În acest sens, ALSER FOREST a participat la înființarea de pepiniere silvice moderne în România prin utilizarea de puieți forestieri containerizați, în prezent având instalate peste 41 de pepiniere silvice ce produc puieți forestieri pentru plantarea pădurilor... În această pepinieră urmând a se produce începând cu anul 2022 un număr de cel puțin 3 milioane de puieți forestieri anual, investiția totală̆ s-a ridicat la 1 milion de euro”... În ciuda circumstanțelor generate de pandemia Covid 19, compania a reușit să̆ închidă perioada de raportare cu un profit net de 1,16 milioane lei cu o creș̦tere de 299% făță de aceeași perioada a anului trecut.

ALSER FOREST, prima companie din domeniul forestier care a sunat clopoțelul la BVB, intenționează să atragă în perioada imediat următoare aproximativ 3 milioane lei, printr-un plasament privat de acțiuni, ce vor fi listate la Bursa de Valori București în cadrul Sistemului Multilateral de Tranzacționare, potrivit unui comunicat transmis de INTERCAPITAL INVEST, în calitate de consultant în acest proces de finanțare.

Pentru deținătorii de obligațiuni ALS24E, emitentul intenționează să ofere acțiunile la un preț cu discount.

Fondurile atrase în urma emisiunii de acțiuni vor fi orientate spre consolidarea poziției companiei la nivel de sector în domeniul industriei forestiere din România.

Așa cum a comunicat emitentul în raportarea la S I 2021, venituri realizate de companie sunt în valoare de 14,2 milioane lei, dublând astfel valoarea realizată la S1 2020. În ciuda circumstanțelor generate de pandemia Covid 19, compania a reușit să̆ închidă perioada de raportare cu un profit net de 1,16 milioane lei cu o creș̦tere de 299% făță de aceeași perioada a anului trecut, marcând astfel una dintre cele mai bune perioade din cei 13 ani de funcționare. Pentru a doua jumătate a anului 2021, societatea se aș̦teaptă la o creș̦tere a vânzărilor comparabilă cu performanța anului anterior, aș̦teptări care sunt confirmate de angajamentele contractuale deja semnate cu clienții, contracte care își vor produce efecte în toamna acestui an, având o țintă a cifrei de afaceri la finalul anului de aprox. 30 mil lei.

“Protecția pădurilor reprezintă̆ unul dintre obiectivele principale ale companiei ALSER FOREST. Ălături de soluțiile pentru pepinierele silvice, compania susține introducerea pe piața locală̆ de soluțîi moderne pentru combaterea tuturor tipurilor de dăunători forestieri și îmbunătățirea activită̆ților din silvicultură̆. În acest sens, ALSER FOREST a participat la înființarea de pepiniere silvice moderne în România prin utilizarea de puieți forestieri containerizați, în prezent având instalate peste 41 de pepiniere silvice ce produc puieți forestieri pentru plantarea pădurilor. În Septembrie 2021 s-a finalizat instalarea celei mai mari pepiniere moderne din România, în județul Dolj, utilizând tehnologie BCC Suedia. În această pepinieră urmând a se produce începând cu anul 2022 un număr de cel puțin 3 milioane de puieți forestieri anual, investiția totală̆ s-a ridicat la 1 milion de euro”, a declarat Albert ȘERBAN, Președinte ALSER FOREST.

Sectorul forestier din România este un sector strategic și de mare importanță, care controlează aproximativ 30% din suprafața României și care contribuie anual cu aprox. 3,5% din PIB.

“În calitate de consultant considerăm că rolul companiei în acest sector de industrie este deosebit de important prin faptul că misiunea Emitentului este aceea de a introduce și dezvolta soluții moderne pentru eficientizare a producției de puieți forestieri și exploatare forestieră în România și în piețele externe pe care a început să activeze, Republica Moldova și Bulgaria. Proiectele implementate de companie în cei peste 13 ani de activitate, putem afirma că sunt de referință și reprezintă un nou început pentru silvicultură românească.”, a declarat Mihaela Stoica Director General INTERCAPITAL INVEST.

Producția de puieți forestieri este o activitate deșchizătoare de drumuri, prin introducerea unor metode de ultimă generație care schimbă̆ la 180 de grade modelul de producție al puieților forestieri.

Anual, în sectorul forestier românesc este nevoie de aprox. 60 milioane de puieți forestieri.

Până de curând acești puieți erau produși prin metoda clasică, în pepiniere, cu sapă și cu muncitori zilieri. Metoda tradițională de producție de puieți presupune că aceștia să fie crescuți direct în sol, în tarlale de creș̦tere numite sole, necesarul de timp pentru că puieții să devină apți de plantat fiind de 2-3 ani. Dezavantajul principal al metodei clasice, în afară de necesarul excesiv de manoperă, este că puieții forestieri când sunt scoși din sol, au rădăcina nudă̆, lucru ce le creează o mare sensibilitate la manipulare, plantare și post-plantare.

În anul 2014 ALSER FOREST a început activitatea de promovare și formare a personalului din sectorul silvic cu privire la metoda modernă și automatizată prin care se pot produce puieți forestieri, într-un singur an de vegetație. Producția acestor puieți este automatizată, necesitând o cantitate de manoperă mult mai mică, puieții fiind crescuți în turba din celule de creș̦tere, tip container.

Inițial, sectorul a reacționat negativ la această soluție modernă, dar implementarea unor pepiniere pilot, cu rezultate bune în diferite ocoale silvice din țară precum și formarea inginerilor din sector au dus la generarea unui interes la nivel național.

În ultimii ani, ALSER FOREST a implementat în cadrul ocoalelor silvice de stat Romsilva și în cadrul ocoalelor silvice private peste 40 de pepiniere ce folosesc aceste sisteme suedeze de producție a puieților.

Anual participa la plantarea a peste 100 ha de teren folosind peste 500.000 de puieți forestieri. De asemenea, compania desfășoară activități de management durabil forestier administrând peste 22.000 de ha de pădure proprietate privată și publică.

În prezent, cele peste 40 de pepiniere silvice, produc aproximativ 4 milioane de puieți forestieri containerizați, ceea ce reprezintă doar 6,6% din producția anuală̆ națională, în timp ce în țările din vestul și nordul Europei, se produc prin această metodă peste 70% din necesarul anual de puieți forestieri.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!