-0.1 C
București
marți, ianuarie 25, 2022

Banking & Servicii financiare – Andrea Orcel, CEO UniCredit: Vom oferi acţionarilor cel puţin 16 mld. euro între 2021 şi 2024 ca dividende în numerar şi acţiuni – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... euro ca dividende în numerar şi acţiuni, în perioada 2021-2024, conform noului plan strategic anuţat astăzi într-o teleconferinţă de Andrea Orcel, CEO al UniCredit... Noul plan strategic al UniCredit este axat pe creştere organică, însă Andrea Orcel susţine că banca nu exclude, dar nici nu plănuieşte achiziţii... UniCredit mizează pe o creştere a veniturilor cu 2%, eficienţă a costurilor şi alocare optimă a capitalului, după cum reiese din declaraţiile şefului băncii.Concret, este vorba despre stimularea performanţei financiare prin intermediul a trei pârghii: eficienţa costurilor în timp ce este finanţată transformarea digitală şi investiţii în afacere; alocarea optimă a capitalului şi creşterea veniturilor nete de aproximativ 2% pe an...

Grupul italian UniCredit va oferi acţionarilor cel puţin 16 mld. euro ca dividende în numerar şi acţiuni, în perioada 2021-2024, conform noului plan strategic anuţat astăzi într-o teleconferinţă de Andrea Orcel, CEO al UniCredit.

„Prioritatea-cheie a planului strategic este transformarea modelului de business din punct de vedere operaţional şi dn punct de vedere financiar”, a spus Orcel.

În 2022, UniCredit va plăti acţionarilor 3,7 mld. euro, în funcţie de rezultatele obţinute în acest an.

Noul plan strategic al UniCredit este axat pe creştere organică, însă Andrea Orcel susţine că banca nu exclude, dar nici nu plănuieşte achiziţii.

„Focusul este pe dezvoltarea organică. Dar jobul meu este să explorez şi oportunităţile de M&A. Dacă apare o oportunitate care ar îmbunătăţi planul strategic o luăm în considerare. Dacă nu, atunci nu”, a spus Orcel amintind de 3 parametrii care vor fi analizaţi de bancă pentru a decide dacă face sau nu o achiziţie.

UniCredit mizează pe o creştere a veniturilor cu 2%, eficienţă a costurilor şi alocare optimă a capitalului, după cum reiese din declaraţiile şefului băncii.

Concret, este vorba despre stimularea performanţei financiare prin intermediul a trei pârghii: eficienţa costurilor în timp ce este finanţată transformarea digitală şi investiţii în afacere; alocarea optimă a capitalului şi creşterea veniturilor nete de aproximativ 2% pe an.

Venitul net al grupului  italian UniCredit ar urma să crească spre 17 mld. euro în 2024, iar profitul net ar urma să urce la 4,5 mld. euro în 2024, faţă de 3,3 mld. euro în 2021.

Raportul cost/venit ar urma să scadă de la 56% în 2021, la 50% în 2024.

Grupul italian UniCredit este prezent în România, deţinând a şasea cea mai mare bancă de pe piaţa locală după active, şi a raportat pentru primele nouă luni din 2021 un profit net consolidat de 138 mil. euro din operaţiunile din România, în creştere cu 59,1% faţă de câştigul din nouă luni din 2020, potrivit rezultatelor financiare anunţate la Milano. Pe piaţa bancară românească, UniCredit Bank ocupa la sfârşitul anului 2020 locul şase în topul după active, cu o cotă de piaţă de 8,11%.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!