30 C
București
joi, septembrie 21, 2023

Banking & Servicii financiare – Andreea SURCEL, Fondul Român de Contragarantare: Suntem implicați în programele de garantare pentru studenți și familii – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Fondul Român de Contragarantare (FRC) este într-o etapă de reactivare, de creștere a vizibilității în peisajul financiar-bancar, în acest moment, a spus Andreea SURCEL, Membru Directorat FRC, la Banking Forum, organizat de Financial Intelligence, pe 21 octombrie.

Am început, prin Ordonanța 24, să redevenim vizibili, prin intrarea în programul Garant Construct, sub cadrul temporar Covid, care s-a finalizat la 30 iunie 2022.

Acum, acest program a fost cumva reactivat sub forma cadrului temporar de agresiune asupra Ucrainei, care presupune finanțarea garantată a companiilor din sectorul construcțiilor și a UAT-urilor care desfășoară activități în scop economic”.

Fondul Român de Contragarantare (FRC) este într-o etapă de reactivare, de creștere a vizibilității în peisajul financiar-bancar, în acest moment, a spus Andreea SURCEL, Membru Directorat FRC, la Banking Forum, organizat de Financial Intelligence, pe 21 octombrie. (VEZI PREZENTARE FRC)

 

Ea a detaliat: „Suntem implicați în mai multe linii de business, care presupun atât garantarea sectorului persoane fizice, cât și garantarea IMM-urilor în mod special.

Am început, prin Ordonanța 24, să redevenim vizibili, prin intrarea în programul Garant Construct, sub cadrul temporar Covid, care s-a finalizat la 30 iunie 2022. Acum, acest program a fost cumva reactivat sub forma cadrului temporar de agresiune asupra Ucrainei, care presupune finanțarea garantată a companiilor din sectorul construcțiilor și a UAT-urilor care desfășoară activități în scop economic”.

Andreea SURCEL a pus accent si pe programul Innovation, exclusiv derulat de Fondul Român de Contragarantare: „Este un program prin care IMM-urile pot accesa finanțări pentru încorporarea în business-uri a componentelor inovative și a invențiilor. Discutăm aici de cheltuieli eligibile care vizează achitarea de echipamente pentru companiile care încorporează inovare, dar și de achiziții de active necorporale, software.

Așa a fost configurat acest program, în ideea în care este o nevoie mare de digitalizare în afaceri și atunci trebuia trebuia pus accentul pe acest gen de algoritmi de finanțare garantată.”

Andreea Surcel a mai punctat: „Suntem implicați, tot exclusiv, în programele de garantare a sectorului de persoane fizice, a studenților și familiilor, prin programele Student Invest și Family Start, două programe care sunt inițiate de Ministerul Familiei. Aceste programe presupun garantarea unor finanțări de până la 15.000 de lei, în cazul studenților, și 10.000 lei, în cazul familiilor care doresc creșterea nivelului de trai sau accesarea unor pachete pentru nașteri sau alte tipuri de cheltuieli care accesorizează nevoile unei familii.

Sunt programe extrem de importante pentru noi și care își vor demonstra utilitatea în timp, având în vedere faptul că vizează creșterea educației. Stim foarte bine că studenții, în general, își construiesc carierele, în primă fază, pe baza efortului familiei. Acum, au șansa să acceseze credite pe baza acestor programe, care presupun dobânzi și comisioane bancare subvenționate de către stat. Sunt programe care au în spate algoritmi de creditare de peste 10 ani, cu perioade de grație de până la 5 ani.

Avem linii de business și pe zona contragaranției, pentru că noi suntem instituție de contragarantare, avem un mecanism propriu, unic în piață. Există și în Europa două țări care fac această activitate de contragarantare, mecanisme care sunt extrem de benefice pentru economie, prin faptul că aduc plus-valoare pe circuitul finanțării garantate și contragarantare prin diminuarea costului garanției. Suntem veterani în piață, suntem de 12 ani, suntem singurii care oferă contragaranții, avem și aici două programe in care în suntem implicați, e vorba de StartUP Nation și Femeia antreprenor”.

In perioada 2009-2021, FRC a acordat 25.576 contragaranții, in suma de 4,2 miliarde lei care au facilitat credite de peste 3 miliarde de euro.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!