15.4 C
București
vineri, mai 20, 2022

Banking & Servicii financiare – Antoni Trenchev, Nexo: Bitcoin ar putea atinge 100.000 de dolari într-un an – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Bitcoin ar putea atinge 100.000 de dolari într-un an, este de părere CEO-ul firmei cripto Nexo.

Antoni Trenchev a declarat pentru CNBC că cea mai mare criptomonedă din lume poate depăși 100.000 de dolari „în decurs de 12 luni”.

În ianuarie 2020, Trenchev a prezis că prețul bitcoin va depăși 50.000 de dolari până la sfârșitul acelui an.

Bitcoin ar putea atinge 100.000 de dolari într-un an, este de părere CEO-ul firmei cripto Nexo. Antoni Trenchev a declarat pentru CNBC că cea mai mare criptomonedă din lume poate depăși 100.000 de dolari „în decurs de 12 luni”.

El a spus că este „îngrijorat” de perspectivele pe termen scurt ale bitcoin, sugerând că acesta ar putea fi în tandem cu piețele financiare tradiționale, pe măsură ce Rezerva Federală începe să își deruleze programul masiv de stimulare monetară.

Dar asta ar putea, la rândul său, „să dea un impuls suplimentar cripto-ului”, a adăugat el, deoarece o „cădere” a acțiunilor ar însemna probabil că Banca Centrală a SUA va „reveni la relaxare în cel mai scurt timp”.

Dacă prognoza lui Trenchev este corectă, asta ar însemna că prețul bitcoin ar trebui să se dubleze în acest an.

În ianuarie 2020, Trenchev a prezis că prețul bitcoin va depăși 50.000 de dolari până la sfârșitul acelui an. „Toată lumea râdea de mine”, spune el. Predicția lui Trenchev pentru 2020 nu s-a împlinit. Bitcoin a reușit să atingă doar un maxim de puțin peste 29.000 USD în acel an. Dar criptomoneda a depășit în cele din urmă cei 50.000 de dolari în februarie 2021.

Adepții criptomonedei spun că piața s-a maturizat și că există lichiditate suficientă acum, când instituțiile importante de pe Wall Street, cum ar fi Jump Trading și Jane Street, apelează la active digitale.

Între timp, „balenele” cripto precum Do Kwon, co-fondatorul firmei de blockchain Terra Labs, cumpără bitcoin în valoare de milioane de dolari, cu convingerea că ar putea deveni o viitoare monedă de „rezervă”.

Dar există și rezerve pentru piața cripto. Mediul de reglementare global rămâne fragmentat, iar piața cripto rămâne încă volatilă. În special, bitcoin rămâne puternic corelat cu piața de valori, în special cu indicele Nasdaq. În timp ce acțiunile sunt volatile, la fel ar putea și bitcoinul.

Bitcoin este încă cu aproximativ 40% mai mic decât recordul de 68.990,90 USD.

Alți directori cripto nu se așteaptă la atât de multă apreciere a prețului în acest an.

„În acest moment trăim, aș spune, sub o incertitudine globală pe piețe, nu doar pe piețele cripto, și pe piețele bursiere”, a declarat Paolo Ardoino, director de tehnologie al Bitfinex.

„Așadar, vedem cu siguranță volume mai mici pe partea cripto… volumele de bitcoin au scăzut în ultimele săptămâni. Asta arată că balenele, mulți participanți activi pe piață, participanți care erau foarte activi înainte, așteaptă acum puțin pe margine”, a mai spus Ardoino.

Balenele sunt investitori mari care sunt capabili să miște piața.

Ardoino a spus că bitcoin ar putea scădea brusc sub 40.000 de dolari, dar se așteaptă ca moneda digitală să fie „cu mult peste” 50.000 de dolari până la sfârșitul anului.

„Sunt o persoană optimistă în ceea ce privește bitcoin… Văd atât de multe întâmplări în această industrie și atât de multe țări interesate de adoptarea bitcoin, încât sunt cu adevărat pozitiv”, a spus el.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!