5.8 C
București
marți, ianuarie 18, 2022

Banking & Servicii financiare – Anunț de ultimă oră despre punctul de pensie! Se întâmplă chiar de la 1 ianuarie. Au anunțat acum – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Anunț despre pensiile din România! Ce se întâmplă cu punctul de pensie? Surpriză totală pentru milioane de români Noul punct de pensie va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2022... Codul Fiscal va fi modificat Într-o altă ordine de idei, Adrian Câciu a fost întrebat dacă pensiile mari vor fi taxate în plus, acesta răspunzând că este vorba doar despre o modificare a Codului Fiscal... A 13-a pensie, un sprijin pentru pensionarii cu venituri mici De asemenea, noul ministru al Finanțelor Publice a vorbit și despre cea de-a treisprezecea pensie, despre care spune că este un sprijin pentru pensionarii cu venituri mici..

Anunț despre pensiile din România! Ce se întâmplă cu punctul de pensie? Surpriză totală pentru milioane de români

Noul punct de pensie va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2022, a anunțat noul ministrul al Finanțelor Publice, Adrian Câciu. Într-o declarație la România TV, acesta a mai spus că, în urma adoptării noului punct, pensia minimă a românilor va crește la 1.000 de lei.

„De la 1 ianuarie avem clar, va intra în vigoare noul punct de pensie, la 1.586 de lei, creșterea pensiei minime la 1.000 de lei. Ele intră în vigoare la 1 ianuarie. Forma pe care intră – că va fi Legea bugetului aprobată până atunci, sau dacă nu vom avea OUG care va reglementa aceste lucruri vom vedea în zilele următoare”, a declarat Adrian Câciu.

A 13-a pensie, un sprijin pentru pensionarii cu venituri mici

De asemenea, noul ministru al Finanțelor Publice a vorbit și despre cea de-a treisprezecea pensie, despre care spune că este un sprijin pentru pensionarii cu venituri mici.

”În ianuarie intră acest sprijin temporar, va intra deodată cu pensia în luna ianuarie, va fi doar în luna ianuarie, pentru pensionarii cu venituri între 1.000 şi 1.600 lei. Sprijinul va fi pentru fiecare persoană, pentru ce are nevoie să treacă peste această perioadă. Ar fi incorect să spui că va fi direcționat pe un anumit tip de consum. Acest sprijin este în plus faţă de ceea ce înseamnă legea consumatorului vulnerabil, este pentru coşul de consum al pensionarului cu venituri mici. Pot fi folosiţi pentru orice, de la medicamente la mâncare. Nu aş privi-o ca pe a 13-a pensie, aş privi-o ca un sprijin temporar pentru persoanele ca venituri mici”, a declarat Adrian Câciu.

Codul Fiscal va fi modificat

Într-o altă ordine de idei, Adrian Câciu a fost întrebat dacă pensiile mari vor fi taxate în plus, acesta răspunzând că este vorba doar despre o modificare a Codului Fiscal.

”Nu este vorba de a taxa în plus, este vorba de a elimina o excepţie care a fost introdusă în Codul Fiscal, excepţie asupra contribuţiilor de asigurări de sănătate şi ne referim la toate pensiile din toate sistemele de pensii care depăşesc 4.000 de lei. Vor plăti 10 la sută CASS, suntem în analiză, 10 la sută din diferenţa care depăşeşte 4.000 de lei, nu toată suma”, a mai declarat ministrul Finanțelor Publice, Adrian Câciu.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!