28.2 C
București
miercuri, iulie 6, 2022

Banking & Servicii financiare – Anunțul dimineții despre pensii! Vestea a venit chiar de la ministrul de Finanțe. Este informația momentului – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a făcut anunțul pentru toți pensionarii cu venituri mici.

Guvernul a decis luni lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice, în valoare de 1,1 miliarde de euro, incluse în programul “Sprijin pentru România”.

Cu privire la acest subiect, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a vorbit despre posibilitatea înghețării pensiilor sau salariilor, în contextul reducerii cu 10% a cheltuielilor publice cu bunuri și servicii, pentru a asigura fondurile pentru programul Sprijin pentru România.

Guvernul a decis luni lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice, în valoare de 1,1 miliarde de euro, incluse în programul “Sprijin pentru România”. Între măsurile anunțate de Guvern se numără amânarea pentru 9 luni a tratelor la bănci și un sprijin unic de 700 de lei pentru pensionarii cu pensii mici.

Cu privire la acest subiect, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a vorbit despre posibilitatea înghețării pensiilor sau salariilor, în contextul reducerii cu 10% a cheltuielilor publice cu bunuri și servicii, pentru a asigura fondurile pentru programul Sprijin pentru România.

„Nu este momentul să facem o risipă financiară pe bunuri și servicii în acest an complicat. Nu uitați că 10 milioane de persoane depind de bugetul de stat. Trăim cea mai complicată situație din ultimii 70 de ani”, a spus ministrul Finanțelor.

Pensiile și salariile nu vor fi afectate. Îngheţarea lor este exclusă, promite Adrian Câciu

Totodată, Adrian Câciu a precizat că nu vor fi afectate investițiile, asistența socială, pensiile sau salariile, iar reducerea cheltuielilor va fi însoțită de majorarea veniturilor la buget și de creșterea absorbției fondurilor europene.

De asemenea, ministrul Finanțelor susține că nu vor fi reduse doar achizițiile de bunuri și servicii. În schimb, vor fi făcute economiii și în alte sectoare, cum ar fi subvențiile și transferurile.

Potrivit lui Câciu, pachetul de sprijin nu va duce la creșterea inflației, așa cum au anticipat unii analiști. Ministrul spune că pachetul compensează niște crșteri de prețuri care au avut deja loc și cu creează inflație, care este pe costuri și nu pe cerere.

Totodată, Adrian Câciu a ținut să precizeze că din iulie vor fi înghețate și angajările la stat, dar decizia va permite continuarea unor proceduri aflate în curs.

„Cea mai mare creștere de posturi bugetare a avut loc între septembrie și octombrie 2021, cu 30.000 de posturi. În acesst an avem o creștere de, cred, 1000 de posturi pe lună, la nivelul întregii administrații, locală și centrală, și vin după o serie de amânări a angajărilor la stat de câțiva ani. Nu are de unde să apare o creștere semnficativă a angajări”, a spus ministrul Finanțelor.

Măsurile care se vor aplica de la 1 iulie

Coaliția de guvernare a decis lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice, care va intra în vigoare de la data de 1 iulie. Acest pachet de măsuri poartă numele ”Sprijin pentru România” și este în valoare de 1,1 miliarde euro.

Guvernul a anunțat printr-un mesaj pe pagina de Facebook că pachetul de măsuri prevede:

  • amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetăţenii şi companiile care se confruntă cu dificultăţi financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă
  • acordarea unui sfert din diferenţa de salariu, în conformitate cu Legea salarizării unitare, cuvenită categoriilor de salariaţi din sistemul public
  • și acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toţi pensionarii cu pensii sub 2.000 lei

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!