1.9 C
București
marți, ianuarie 25, 2022

Banking & Servicii financiare – Anunţul surpriză făcut de Elon Musk! Tesla acceptă plata cu această monedă digitală – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

De asemenea, Tesla a spus în 2021 că a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari, iar Elon Musk a declarat că deține bitcoin și dogecoin, conform reuters.com Mesajele de pe Twitter ale lui Elon Musk despre dogecoin (unde a denumit-o „criptografia oamenilor”) au transformat moneda digitală, care a început ca o glumă pe rețelele de socializare, într-un interes major al oamenilor de afaceri...

În curând, compania de automobile electrice din Silicon Valley va accepta criptomoneda dogecoin ca plată pentru produsele sale, precum catarama de centură „Giga Texas” și mini mașinile electrice, a scris Elon Musk într-un mesaj pe Twitter.

Tesla acceptă plata cu monede atipice

Decizia surprinzătoare a făcut ca prețul dogecoin să crească cu 14%, la o lună după ce Elon Musk a informat că Tesla va testa tokenul digital ca opțiune de plată.

„Unii au observat că bunurile pentru dogecoin se vând chiar mai repede decât cele pentru dolari. Această știre este o bună ilustrare a pătrunderii continue a criptografiei în cultura corporatistă”, a explicat Alex Kuptsikevich, analist financiar senior la FxPro.

Elon Musk: „Dogecoin e criptografia oamenilor”

Directorul general al Tesla este un susținător al criptomonedelor, ce a influențat prețurile dogecoin și bitcoin. Anterior, acesta spusese că firma sa va accepta bitcoin pentru achiziționarea mașinilor, înainte de a-și anula planurile respective.

De asemenea, Tesla a spus în 2021 că a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari, iar Elon Musk a declarat că deține bitcoin și dogecoin, conform reuters.com.

Mesajele de pe Twitter ale lui Elon Musk despre dogecoin (unde a denumit-o „criptografia oamenilor”) au transformat moneda digitală, care a început ca o glumă pe rețelele de socializare, într-un interes major al oamenilor de afaceri.

În 2021, prețul monedei digitale a crescut cu aproximativ 4.000%!

Mai jos puteți observa simbolul criptomonedei dogecoin.

dogecoin
Sursă: Dreamstime

Bitcoin a crescut cu 130% în 2021

Monedele digitale au înregistrat o expansiune semnificativă în 2021. Bitcoin și ethereum au atins, în noiembrie, un maxim istoric în Statele Unite ale Americii. Numai anul trecut, bitcoin a crescut cu 130%, iar ether a crescut cu 550%.

În noiembrie 2021, bitcoin s-a mărit cu 2,7% la 68.086,45 de dolari. În timp ce a doua cea mai mare monedă digitală din lume ca valoarea, ether, a crescut cu 1,56% la 4.813,94 dolari, anunță Coindesk.

Tesla nu mai acceptă bitcoin

În ciuda acestui fapt, miliarde de dolari au fost șterse de pe piețele de criptomonede, după anunțul directorului general al Tesla. Acesta a scris pe Twitter că firma producătoare de autoturisme refuză să mai accepte utilizarea bacnotelor digitale pentru achiziționarea mașilor sale.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!