19.7 C
București
sâmbătă, mai 21, 2022

Banking & Servicii financiare – Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat: Exceptarea unor noi categorii de salariaţi de la Pilonul II de pensii nu este benefică pentru viitorii pensionari şi este împotriva angajamentelor luate de România prin PNRR – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Posibila exceptare a unor noi categorii de salariaţi, cum ar fi cei din agricultură şi/sau industria alimentară, de la contribuţia aferentă Pilonului II de pensii reprezintă o tendinţă care nu este benefică pentru viitorii pensionari şi care nu trebuie încurajată...

Potrivit reformelor la care România s-a angajat faţă de Uniunea Europeană prin PNRR, regimul de excepţii fiscale introdus în domeniul construcţiilor de OUG 114/2018 trebuie eliminat integral din legislaţie până în primul trimestru din 2025 (jalon PNRR), nicidecum extins la alte categorii de salariaţi...

De asemenea, România s-a angajat în cadrul PNRR (jalon aferent primului trimestru din 2022) să majoreze contribuţia pentru Pilonul II de pensii private de la 3,75% la 4,75% începând cu 1 ianuarie 2024.

Posibila exceptare a unor noi categorii de salariaţi, cum ar fi cei din agricultură şi/sau industria alimentară, de la contribuţia aferentă Pilonului II de pensii reprezintă o tendinţă care nu este benefică pentru viitorii pensionari şi care nu trebuie încurajată, deoarece merge în direcţia opusă încurajării economisirii pe termen lung a populaţiei, precum şi împotriva angajamentelor europene ale României, cuprinse în PNRR, spun reprezentanţii Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR).

Potrivit reformelor la care România s-a angajat faţă de Uniunea Europeană prin PNRR, regimul de excepţii fiscale introdus în domeniul construcţiilor de OUG 114/2018 trebuie eliminat integral din legislaţie până în primul trimestru din 2025 (jalon PNRR), nicidecum extins la alte categorii de salariaţi, menţionează comunicatul asociaţiei.

În opinia administratorilor de fonduri, exceptarea de la plata contribuţiei la Pilonul II a însemnat pentru salariaţii din construcţii un cadou otrăvit, respectiv posibilitatea cheltuirii azi a unor sume derizorii în locul acumulării sustenabile şi fructificării prin investiţii pe termen lung a acestor bani.

Pilonul II are în prezent un număr de 7,8 milioane de participanţi.

Potrivit datelor oficiale, citate de APAPR, peste 700.000 de salariaţi din construcţii nu au avut în ultumii 3 ani contribuţii plătite la Pilonul II, suma totală ridicându-se la peste 1,9 miliarde de lei.

De asemenea, România s-a angajat în cadrul PNRR (jalon aferent primului trimestru din 2022) să majoreze contribuţia pentru Pilonul II de pensii private de la 3,75% la 4,75% începând cu 1 ianuarie 2024.

Potrivit APAPR, posibila exceptare a unor noi categorii de salariaţi de la plata contribuţiei contravine direcţiei europene asumate de România pentru consolidarea şi sustenabilitatea Pilonului II.

Administratorii fondurilor de pensii atrag atenţia că angajaţii români au primit până acum contribuţii cu 20 de miliarde de lei mai mici în Pilonul II, în perioada 2009-2022, ca urmare a nerespectării prevederilor iniţiale ale Legii 411/2004.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!