19 C
București
sâmbătă, mai 21, 2022

Banking & Servicii financiare – Au intrat deja banii în cont! Veste bună pentru toată România. Au anunţat azi, 1 aprilie – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Banii beneficiarilor au intrat deja în conturi! Potrivit sursei citate, au fost efectuate deja plăți de peste 7,5 milioane de euro către beneficiarii PNDR.

În ceea ce privește banii, Agenția subliniază faptul că plățile au fost efectuate pentru a deconta investițiile în mediul rural realizate de către tinerii și micii fermieri, prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020, dar și pentru plățile compensatorii din cadrul măsurilor de mediu și climă.

Cine sunt beneficiarii? Referitor la calendarul plăților, agenția arată că, pentru beneficiarii submăsurilor „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” și „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”, AFIR a efectuat începând cu 29 martie plăți în valoare de aproximativ 7 milioane de euro.

Vești de ultimă oră de la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. Banii beneficiarilor au intrat deja în conturi!

Potrivit sursei citate, au fost efectuate deja plăți de peste 7,5 milioane de euro către beneficiarii PNDR. Banii au fost virați în această săptămână, mai precizează sursa citată.

Mai exact, datele oficiale arată că în total, beneficiarii PNDR au primit în conturi suma de 7.544.772 de euro.

În ceea ce privește banii, Agenția subliniază faptul că plățile au fost efectuate pentru a deconta investițiile în mediul rural realizate de către tinerii și micii fermieri, prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020, dar și pentru plățile compensatorii din cadrul măsurilor de mediu și climă.

Cine sunt beneficiarii?

Referitor la calendarul plăților, agenția arată că, pentru beneficiarii submăsurilor „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” și „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”, AFIR a efectuat începând cu 29 martie plăți în valoare de aproximativ 7 milioane de euro.

Sursa citată menționează și că sumele provin din fonduri EURI – Instrumentul de Redresare al Uniunii Europene. De asemenea, AFIR a aprobat și suma de 554.772 euro pentru plățile compensatorii către fermierii care au accesat măsurile privind agromediu și climă, agricultură ecologică și constrângeri naturale.

Menționăm faptul că fondurile publice nerambursabile se plătesc ca urmare a cererilor de plată depuse de către beneficiarii Programului Național de Dezvoltare Rurală, în conformitate cu contractele de finanțare încheiate, după ce au fost verificate și autorizate la plată, precizează AFIR.

4 milioane de euro, pentru 14 tineri fermieri

Amintim faptul că la începutul lunii martie, peste 4 milioane de euro urmau să ajungă la 14 tineri fermieri pentru achiziţii de utilaje, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020, anunța Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor (AFIR), într-un comunicat de presă.

O precizare în acest sens a venit atunci de la ministrul Agriculturii. El a vorbit despre etape, dar și despre componența destinată achizițiilor de utile.

„Componenta destinată achiziţiilor de utilaje prin submăsura 4.1 a constituit o oportunitate pentru tehnologizarea exploataţiilor agricole aflate la început de drum. Etapa întâi a asigurat finanţarea proiectelor tinerilor fermieri care au atins un punctaj de selecţie foarte ridicat, dar următoarea etapă lunară a avut un prag de calitate care a permis unui număr mult mai mare de tineri să fie selectaţi pentru finanţare.

Rezultatele pentru ceilalţi solicitanţi trebuie să fie comunicate în scurt timp, ştiind că AFIR lucrează în ritm susţinut pentru evaluarea tuturor proiectelor”, susţine Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!