12.2 C
București
vineri, mai 20, 2022

Banking & Servicii financiare – Aurul îşi continuă scumpirea la nivel global. Războiul din Ucraina afectează prețul metalului prețios – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Aurul s-a scumpit din nou Aurul spot a crescut la 1.969,61 dolari americani pe uncie (0.2%) miercuri, la ora 04:00 GMT, după ce marți a atins un nivel maxim de 1.978,21 dolari americani.

De asemenea, contractele futures pe aur din Statele Unite ale Americii au scăzut la 1.973,70 dolari americani (0.1%). „Aurul este văzut drept un refugiu în această săptămână, pe măsură ce temerile legate de inflație sporesc, creșterea Chinei se poticnește, iar războiul din Ucraina se pregătește pentru runda a doua”, a explicat Jeffrey Halley, analist senior la compania americană OANDA.

Wang Tao, analist tehnic al agenției de presă Reuters, susține că prețul spot al aurului se confruntă cu o rezistență puternică la 1.975 de dolari americani pe uncie.

Aurul s-a scumpit din nou

Aurul spot a crescut la 1.969,61 dolari americani pe uncie (0.2%) miercuri, la ora 04:00 GMT, după ce marți a atins un nivel maxim de 1.978,21 dolari americani. De asemenea, contractele futures pe aur din Statele Unite ale Americii au scăzut la 1.973,70 dolari americani (0.1%).

„Aurul este văzut drept un refugiu în această săptămână, pe măsură ce temerile legate de inflație sporesc, creșterea Chinei se poticnește, iar războiul din Ucraina se pregătește pentru runda a doua”, a explicat Jeffrey Halley, analist senior la compania americană OANDA.

Wang Tao, analist tehnic al agenției de presă Reuters, susține că prețul spot al aurului se confruntă cu o rezistență puternică la 1.975 de dolari americani pe uncie.

De asemenea, argintul spot a crescut la 25,48 dolari americani pe uncie (0.5%), platina a urcat la 971,96 dolari americani pe uncie (0.7%), iar paladiul a atins un nivel de 2.387,77 dolari americani pe uncie (2.7%).

În prezent, interesul oamenilor în aur a crescut brusc odată cu îngrijorările legate criza economică și războiul din Ucraina.

„Situaţia geopolitică se prelungeşte de o lună şi datele despre inflaţie continuă să crească. Aşa că sentimentul general pe această piaţă în acest moment este oamenii care caută siguranţă”, a declarat Bob Haberkorn, strateg principal al pieţei RJO Futures, conform sursei citate.

Prețul aurului a crescut cu 1,7% în martie 2022

Reamintim faptul că joi, 31 martie, cotaţia aurului spot a crescut cu 0,4% la 1.940,95 de dolari americani uncia. În martie 2022, preţul aurului a crescut cu aproximativ 1,7%. Totodată, contractele futures pentru aur în Statele Unite ale Americii au crescut cu 0,4%, până la 1.946,90 de dolari americani uncia.

De asemenea, cotaţia argintului a crescut cu 0,1%, până la 24,86 de dolari americani pe uncie, iar prețul platinei a scăzut cu 0,7%, ajungând la 983,50 de dolari americani uncia.

În plus, preţul paladiului a crescut cu 0,2% la 2.269,97 de dolari americani uncia, reprezentând cea mai mare scumpire din 2020 până acum.

De asemenea, prețul petrolului a crescut, marți, în condițiile în care relaxarea unor restricții COVID-19 în Shanghai a atenuat îngrijorările legate de cererea chineză, iar OPEC a avertizat că este imposibilă înlocuirea unor eventuale reduceri de livrări din Rusia.

Prețul petrolului a crescut marți, 12 aprilie

Contractele futures pentru petrolul Brent au crescut cu 3,26 dolari, sau 3,31%, la 101,74 dolari pe baril la ora 10:02 GMT, în timp ce petrolul american West Texas Intermediate a crescut cu 3,01 dolari, sau 3,19%, la 97,30 dolari. Ambele contracte au pierdut luni aproximativ 4%.

Shanghai a anunțat luni că peste 7.000 de unități rezidențiale au fost clasificate ca zone cu risc scăzut, după ce nu au raportat noi infecții timp de 14 zile, iar districtele au anunțat care sunt complexele care pot fi deschise.

Între timp, Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) a avertizat că va fi imposibil să înlocuiască cele 7 milioane de barili pe zi (bpd) din exporturile de petrol rusești pierdute în cazul unor sancțiuni sau acțiuni voluntare.

„Piața petrolului este încă vulnerabilă la un șoc major dacă energia rusă este sancționată, iar acest risc rămâne pe masă”, a scris Edward Moya, analist senior de piață la OANDA.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!