10.4 C
București
marți, aprilie 29, 2025

Banking & Servicii financiare – Autoritatea de reglementare germană avertizează asupra unui „moment nervos” pentru bănci şi preconizează stres pe piața imobiliară – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Ca atare, volatilitatea observată în Statele Unite a ridicat semne de întrebare cu privire la care creditori europeni ar putea fi și ei expuși riscului.

Datele publicate săptămâna trecută au arătat că în zona euro băncile au început să înăsprească condițiile pentru creditare, în timp ce debitorii au cerut mai puține credite.

Vorbind în weekend, Warren Buffett, în vârstă de 92 de ani, a evidențiat că piața imobiliară comercială a început să experimenteze consecințele costurilor mai mari ale împrumuturilor.

  • „Nu avem o criză bancară globală în acest moment, dar avem o perioadă nervoasă și un fel de test de stres în viața reală pentru anumite părți ale sistemului.”

  • Datele publicate săptămâna trecută au arătat că în zona euro băncile au început să înăsprească condițiile pentru creditare.

  • Vorbind în weekend, Warren Buffett, în vârstă de 92 de ani, a evidențiat că piața imobiliară comercială a început să experimenteze consecințele costurilor mai mari ale împrumuturilor.

 

Autoritatea de reglementare financiară din Germania a avertizat marți că sistemul bancar al țării trece printr-un test de stres în viața reală, pe fondul volatilității actuale, prezicând, de asemenea, o slăbiciune semnificativă pentru sectorul imobiliar comercial, potrivit CNBC.

Sectorul bancar a fost sub lumina reflectoarelor din martie, odată cu prăbușirea Băncii Silicon Valley și salvarea altor câțiva creditori cu probleme. Presiunile cu care se confruntă sectorul s-au intensificat pe măsură ce multe bănci centrale își majorează ratele de referință, ceea ce duce la mişcări specifice ale pieței.

Mark Branson, președintele autorității germane de reglementare BaFin (Autoritatea Federală de Supraveghere Financiară), a declarat pentru CNBC că Germania a înregistrat aceleași efecte în urma creşterii dobânzilor, la fel ca multe alte națiuni din întreaga lume.

El a spus că sistemul bancar german „a suferit ceva”, dar a subliniat că „nu există niciun pericol sistemic”, iar sistemul financiar a reușit să absoarbă bine impactul ratelor mai mari.

„Nu avem o criză bancară globală în acest moment, dar avem o perioadă nervoasă și un fel de test de stres în viața reală pentru anumite părți ale sistemului”, a spus el pentru Annette Weisbach de la CNBC.

În general, ratele mai mari ale dobânzilor ar trebui să fie pozitive pentru bilanţurile băncilor. Cu toate acestea, pot apărea probleme atunci când băncile își asumă riscuri suplimentare și nu reușesc să țină pasul cu o creștere continuă și bruscă a dobânzilor.

Ca atare, volatilitatea observată în Statele Unite a ridicat semne de întrebare cu privire la care creditori europeni ar putea fi și ei expuși riscului. Acțiunile Deutsche Bank au fost sub presiune la sfârșitul lunii martie, de exemplu, pe fondul speculațiilor cu privire la stabilitatea bilanțului său. Credit Suisse a ajuns să fie salvată de rivalul său UBS.

Datele publicate săptămâna trecută au arătat că în zona euro băncile au început să înăsprească condițiile pentru creditare, în timp ce debitorii au cerut mai puține credite. Această dinamică s-ar putea traduce într-o nouă încetinire economică.

Dar nu doar sectorul bancar se adaptează la un nou mediu de rate mai mari după mai bine de un deceniu de costuri ultra-scăzute ale împrumuturilor. Piața imobiliară, strâns legată de bănci, este, de asemenea, puternic afectată de schimbările ratelor dobânzilor.

„Când ne uităm la imobiliare, ne concentrăm cel mai mult pe zona de imobiliare comerciale, nu doar germane”, a spus șeful BaFin.

„Există stres pe acea piață”, a spus el, adăugând că ar putea exista unele probleme de risc de credit în acea parte a pieței.

Vorbind în weekend, Warren Buffett, în vârstă de 92 de ani, a evidențiat că piața imobiliară comercială a început să experimenteze consecințele costurilor mai mari ale împrumuturilor.

Acest lucru se datorează faptului că ratele mai mari ale dobânzilor fac mai costisitor pentru debitori să achiziționeze imobile și să își refinanțeze împrumuturile. În același timp, mai multă flexibilitate în lucrul de acasă a schimbat, de asemenea, o parte din cererea de proprietate comercială.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!