22 C
București
joi, iunie 30, 2022

Banking & Servicii financiare – Bani în plus la pensie. Ce trebuie să faci să ai pensie mai mare – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Dar când vine vorba de generarea de venituri din pensie, nimeni nu poate spune cât de mult vom trăi, ce se va întâmpla cu piețele sau care vor fi nevoile noastre pentru sănătate, potrivit Clarck.

Morningstar a lansat un raport în care analizează mai multe strategii, prezintă avantajele și dezavantajele și sugerează un proces de dezvoltare a unui plan individual de venituri din pensionare.

Dacă un pensionar a investit mult în acțiuni, un an de scădere ar putea să-i diminueze veniturile Michael Finke, profesor la Colegiul American de Servicii Financiare, nu susține acest șoc al abordării retragerii RMD.

Putem să știm măcar un interval de ani în care, probabil, ne vom pensiona și astfel să vedem cât de mult ar trebui să economisim. Dar când vine vorba de generarea de venituri din pensie, nimeni nu poate spune cât de mult vom trăi, ce se va întâmpla cu piețele sau care vor fi nevoile noastre pentru sănătate, potrivit Clarck.

Morningstar a lansat un raport în care analizează mai multe strategii, prezintă avantajele și dezavantajele și sugerează un proces de dezvoltare a unui plan individual de venituri din pensionare.

Una dintre opțiunile luate în considerare este așa-numita strategie de retragere a RMD (distribuții minime necesare). În cadrul acestui plan, retragerile anuale se bazează pe soldul anterior al portofoliului de la sfârșitul anului. Retrageți un procent din portofoliu în conformitate cu regulile RMD furnizate de tabelele cu speranța de viață ale IRS (Internal Revenue Service ).

Dacă un pensionar a investit mult în acțiuni, un an de scădere ar putea să-i diminueze veniturile

Michael Finke, profesor la Colegiul American de Servicii Financiare, nu susține acest șoc al abordării retragerii RMD. El crede că, dacă un pensionar a investit mult în acțiuni, un an de scădere ar putea să-i diminueze veniturile în anul următor.

”Un plan de pensionare eficient evaluează cât de mult din buget este flexibil și cât de mult este inflexibil”, a spus Finke. „Atunci construiți un plan de investiții care să nu expună cheltuielile inflexibile nici riscului de piață, nici riscului de longevitate”, susține Finke.

El a spus că experiența arată că aproximativ două treimi din cheltuielile pensionarilor sunt fixe. Strategia RMD ar putea funcționa doar pentru un subansamblu al portofoliului dedicat cheltuielilor flexibile, deoarece strategia tinde să ofere sume fluctuante, a argumentat Finke.

De ce metoda RMD este eficientă, dar nu foarte accesibilă

Christine Benz, director de finanțe personale la Morningstar, crede că metoda RMD este eficientă pentru că astfel „se asigură că un pensionar își cheltuiește majoritatea banilor”. Dar metoda „nu este foarte accesibilă”, deoarece poate oferi fluctuații extreme ale veniturilor pensionarilor.

O altă problemă subliniată de Benz este aceea că tabelele privind speranța de viață RMD se bazează pe speranța medie de viață. Iar pensionarii cu o durată de viață mai mare decât media riscă să rămână fără bani.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!