5.8 C
București
marți, ianuarie 18, 2022

Banking & Servicii financiare – Bani în plus pentru români! Sumele au fost majorate. Cine îi va primi – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Față de proiectul inițial postat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, pentru consultare publică în data de 24 noiembrie 2021, au fost introduse ca urmare a reanalizării execuției bugetarea, influențe pozitive corespunzătoare titlului ”Subvenții”, în valoare totală de 130 milioane lei, rezultând un total de 204 milioane lei dedicat celor două acțiuni anterior precizate, se mai arată pe site-ul MADR... Principalele acțiuni beneficiare ale sumelor redistribuite sunt cele corespunzătoare: subvenționării accizei motorinei utilizate în agricultură în trimestrul trei al anului curent (174 milioane de lei), precum și ajutorul de stat în sectorul creșterii animalelor constând în decontarea cheltuitelor aferente conducerii registrelor genealogice și a controlului oficial al producției (30 milioane de lei)..

Veşti excelente pentru aceşti români! Vor primi ajutoare de stat mai consistente din partea autorităţilor.

Cresc sumele destinate ajutoarelor pentru aceşti producători agricoli, transmite Ministerul Agriculturii

Totul a fost decis în urma rectificării bugetare. Este vorba despre sume suplimentare destinate ajutoarelor de stat acordate producătorilor agricoli din România, transmite Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), prin intermediul unui comunicat publicat vineri, 26 noiembrie.

“În Ședința Guvernului din data de 26 noiembrie 2021 a fost aprobată rectificarea bugetului MADR, care presupune disponibilizarea și redistribuirea unor resurse financiare excedentare identificate în bugetul MADR pe anul 2021”, potrivit MADR.

Unde vor merge banii?

Ministerul Agriculturii a detaliat şi cum vor fi cheltuite sumele suplimentare alocate la rectificarea bugetară aprobată săptămâna aceasta.

Principalele acțiuni beneficiare ale sumelor redistribuite sunt cele corespunzătoare:

  • subvenționării accizei motorinei utilizate în agricultură în trimestrul trei al anului curent (174 milioane de lei),
  • precum și ajutorul de stat în sectorul creșterii animalelor constând în decontarea cheltuitelor aferente conducerii registrelor genealogice și a controlului oficial al producției (30 milioane de lei).

Precizările ministrului Adrian Chesnoiu

Noul ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a explicat cum s-a ajuns la aceste suplimentări de fonduri.

„Am cerut ca sumele prevăzute pentru plata subvenției la acciza pentru motorină, aferentă trimestrului al treilea din acest an, să fie majorate cu 100 de milioane de lei, de la 74 milioane de lei cât era prevăzut inițial în proiectul de rectificare, la 174 milioane de lei.

De asemenea, am mai solicitat o mărire cu 30 de milioane de lei, de la 40 de milioane de lei cât prevăzuse fostul Guvern, la 70 de milioane de lei pentru plățile necesare ajutorului de stat în sectorul de creștere a animalelor”, a declarat oficialul.

Față de proiectul inițial postat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, pentru consultare publică în data de 24 noiembrie 2021, au fost introduse ca urmare a reanalizării execuției bugetarea, influențe pozitive corespunzătoare titlului ”Subvenții”, în valoare totală de 130 milioane lei, rezultând un total de 204 milioane lei dedicat celor două acțiuni anterior precizate, se mai arată pe site-ul MADR.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!