5.8 C
București
marți, ianuarie 18, 2022

Banking & Servicii financiare – Bani mai mulți la pensie! Cât vor primi în plus cei care au mai puțin de 2 500 de lei – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

De asemenea, ministrul anunță că a avut o întâlnire cu reprezentanții Asociației Pensionarilor și Militarilor în Rezervă, în urma căreia s-a stabilit formarea unui comitet operațional pentru a se găsi mai multe soluții în acest sens... Pe de altă parte, noi ne-am întâlnit cu toate asociațiile, mă rog, cu reprezentanții celor mai multe din Asociațiile Pensionarilor și a Militarilor în Rezervă; am stabilit deja un comitet operaţional, format din cadrele Ministerului Apărării Naționale, din cadrele militare și cele în rezervă, pentru a încerca să găsim, să reușim în Parlament să facem…”, a spus ministrul. „Aș vrea să spun, în această perioadă, când suntem în zona sărbătorilor, că dincolo de o situație geostrategică, care conține riscuri și pericole, putem să stăm liniștiți, să sărbătorim liniștiți în această perioadă, pentru că nu există o amenințare care să ducă la – să spunem – o îngrijorare majoră din partea populației”, a adăugat el.

Vești bune pentru acești pensionari. Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, anunță majorarea pensiilor militarilor. Într-un interviu acordat la Digi24, acesta a anunțat că de la 1 ianuarie, pensiile militarilor care sunt sub 2.500 de lei se majorează cu 10%.

El a subliniat faptul că această majorare este prevăzută în actualul program de guvernare. De asemenea, ministrul anunță că a avut o întâlnire cu reprezentanții Asociației Pensionarilor și Militarilor în Rezervă, în urma căreia s-a stabilit formarea unui comitet operațional pentru a se găsi mai multe soluții în acest sens.

„Pensiile militarilor vor crește cu 10%, cele sub 2.500, asta este o prevedere a programului nostru de guvernare. Pe de altă parte, noi ne-am întâlnit cu toate asociațiile, mă rog, cu reprezentanții celor mai multe din Asociațiile Pensionarilor și a Militarilor în Rezervă; am stabilit deja un comitet operaţional, format din cadrele Ministerului Apărării Naționale, din cadrele militare și cele în rezervă, pentru a încerca să găsim, să reușim în Parlament să facem…”, a spus ministrul.

Vasile Dîncu a adăugat că își dorește ca toate nedreptățile din sistemul de pensii să fie eliminate, iar Ministerul Finanțelor va avea și el un rol important în acest proces. Totodată, ministrul a mai adăugat că speră să fie aduși toți banii necesari și situația să fie benefică pentru cadrele militare.

Nedreptățile din sistemul de pensii vor fi eliminate

„Să eliminăm nedreptățile care există în acest moment în sistemul de pensii. Sunt unele nedreptăți generate de tot felul de legi încropite în anii din urmă de diverse regimuri politice, să zicem așa, și care au creat disproporții foarte mari. De asemenea, avem de la Ministerul de Finanțe promisiunea că, în acest an, în funcție de colectare, vom reuși să plătim și unele restanțe care există din 2016 încoace.

Sper că vom avea o mai bună colectare și vom reuși să aducem banii care sunt necesari. Dar, pe de altă parte, vreau să vă spun că, în limitele procentului de 2% pe care societatea îl acordă până la urmă Armatei Române”, a adăugat ministrul.

El a mai precizat că deși urmează o perioadă dificilă din punct de vedere al situației epidemiologice, românii pot sta liniștiți în următoarele zile.

„Aș vrea să spun, în această perioadă, când suntem în zona sărbătorilor, că dincolo de o situație geostrategică, care conține riscuri și pericole, putem să stăm liniștiți, să sărbătorim liniștiți în această perioadă, pentru că nu există o amenințare care să ducă la – să spunem – o îngrijorare majoră din partea populației”, a adăugat el.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!