22 C
București
joi, iunie 30, 2022

Banking & Servicii financiare – Bitcoin scade pe măsură ce temerile legate de creșterea ratelor dobânzilor afectează piețele – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Bitcoin scade pe măsură ce temerile legate de creșterea ratelor dobânzilor afectează piețele Cel mai important criptoactiv din lume a început săptămâna trecută la peste 45.000 de dolari, dar a scăzut pe parcursul săptămânii și se tranzacționează acum sub 42.000 de dolari...

Bitcoin se află încă în jumătatea superioară a intervalului în care a fost tranzacționat în 2022, ceea ce înseamnă că, dacă își poate menține nivelul de peste 40.000 de dolari, atunci încrederea ar putea reveni pe piață.

La conferința Bitcoin 2022, care a avut loc săptămâna trecută la Miami, s-au făcut o mulțime de declarații cu privire la criptoactiv și la domeniu în general, dar, spre deosebire de anii trecuți, nimic serios nu pare să fi impulsionat prețul de data aceasta.

Bitcoin scade pe măsură ce temerile legate de creșterea ratelor dobânzilor afectează piețele

Cel mai important criptoactiv din lume a început săptămâna trecută la peste 45.000 de dolari, dar a scăzut pe parcursul săptămânii și se tranzacționează acum sub 42.000 de dolari. Între timp, Ether a urmat o traiectorie similară, tranzacționându-se pentru scurt timp la peste 3.500 de dolari, iar în prezent cu mult sub 3.200 de dolari.

Evoluțiile în scădere evidențiază ceea ce a apărut ca o tendință semnificativă în 2022 – criptoactivele nu par imune la un mediu în care ratele dobânzilor se majorează. Mișcându-se într-un ritm similar cu cel al piețelor bursiere tradiționale, cum ar fi NASDAQ100, criptoactivele par să sufere într-un mediu de creștere a dobânzilor.

Bitcoin se află încă în jumătatea superioară a intervalului în care a fost tranzacționat în 2022, ceea ce înseamnă că, dacă își poate menține nivelul de peste 40.000 de dolari, atunci încrederea ar putea reveni pe piață. Ceea ce este clar este că efervescența din ultimele săptămâni a dus la supra-cumpărare, iar acum suferă consecințele acestui lucru.

La conferința Bitcoin 2022, care a avut loc săptămâna trecută la Miami, s-au făcut o mulțime de declarații cu privire la criptoactiv și la domeniu în general, dar, spre deosebire de anii trecuți, nimic serios nu pare să fi impulsionat prețul de data aceasta.

Elon Musk solicită plăți în dogecoin pe Twitter

Directorul executiv al Tesla și acum cel mai mare acționar al Twitter, Elon Musk, a sugerat schimbări care ar include încorporarea plăților în dogecoin pe Twitter

Excentricul miliardar a cumpărat săptămâna trecută o participație de 9% din companie, iar ulterior a fost invitat să se alăture consiliului de administrație al acesteia. De atunci, Musk a făcut o serie de sugestii pentru platformă, care includ acum cripto.

El a sugerat că modelul de abonament Blue al Twitter ar putea permite plăți efectuate în dogecoin. În timpul unei discuții pe platformă privind modul în care utilizatorii ar putea plăti, el a adăugat: “poate chiar o opțiune de plată în Doge [sic]”.

Musk este poate una dintre puținele personalități din lume care poate mișca piețele cripto doar prin ceea ce spune. Declarațiile sale au avut deja un impact asupra prețului dogecoin, care a urcat de la aproximativ 0,1425 dolari la peste 0,1550 dolari – un salt de aproximativ 9%.

În acest moment, este puțin probabil ca prețul să se mai modifice semnificativ. Dar comentatorii vor dori să vadă dacă există dovezi că ideile lui Musk ar putea deveni realitate, întrucât acesta nu mai este un observator de fotoliu, ci un participant activ la dezvoltarea viitoare a platformei Twitter.

Efectul de domino al bitcoin în America Centrală

Încă două națiuni din America Centrală au făcut demersuri pentru a se alătura El Salvadorului privind acceptarea bitcoin ca mijloc legal de plată.

In Honduras, o zonă economică specială de pe insula turistică Roatán din Caraibe a început oficial să accepte bitcoin ca mijloc legal de plată. Zona denumită “Honduras Prospera” a fost creată în 2020 pentru a încuraja investițiile și creșterea economică autonomă în această națiune cu probleme.

Guvernul din Honduras a permis în mod oficial utilizarea bitcoin de către companii, persoane fizice și guvernul local. Zona economică va putea, de asemenea, să emită obligațiuni în bitcoin, similare cu cele din El Salvador.

Între timp, în Mexic, președintele l-a invitat în țară pe Samson Mow, fostul CSO al Blockstream, pentru a discuta posibilitatea de a implementa bitcoin ca mijloc legal de plată. Mesajul a fost transmis de o senatoare mexicană, Indira Kempis, care este strâns asociată cu încercările legislative de a aduce o mai mare incluziune a cripto în sistemul financiar mexican.

În timp ce planurile pentru bitcoin în Mexic sunt încă în fază incipientă, potențiala adoptare a criptomonedei ca mijloc legal de plată în această națiune ar fi un lucru masiv. Atât El Salvador, cât și Honduras sunt țări relativ mici în marea schemă a lucrurilor, însă Mexicul este o națiune importantă, cu aproape 130 de milioane de cetățeni. În cazul în care această țară ar face din bitcoin mijloc legal de plată, potențialul de creștere a utilizării ar fi extraordinar.

Hashrate-ul ETH atinge un nivel maxim istoric în timp ce se apropie The Merge

Hashrate-ul pentru ether a crescut cu 13% în trei luni și a atins un maxim istoric (ATH), în timp ce minerii se pregătesc pentru “The Merge”.

Hashrate-ul, care măsoară performanța tuturor minerilor din rețea, a crescut constant pe măsură ce se apropie “The Merge”, atingând un nou ATH pe 7 aprilie. Minerii fac eforturi mari pentru a crea mai multe token-uri înainte ca rețeaua Ethereum să treacă de la sistemul proof-of-work (PoW) la proof-of-stake (PoS).

După “The Merge” va fi implementat un sistem PoS, convenit pentru a reduce ineficiența și slabele performanțe ecologice ale sistemului PoW. Este foarte probabil ca acest lucru să amplifice natura deflaționistă a Ether, deoarece sistemul va recompensa staking-ul (validarea de tranzacții) în loc să recompenseze crearea de monede.

Hashrate-ul de rezervare este semnalul că minerii se străduiesc să construiască mai multe blocuri înainte de această schimbare. În prezent, aceasta este încă planificată pentru al doilea trimestru al acestui an, iar implicațiile potențiale pentru Ethereum și pentru piața cripto în general nu pot fi subestimate.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!