3.3 C
București
vineri, ianuarie 21, 2022

Banking & Servicii financiare – Bomba zilei despre pensii: Nu se va putea! Cum sunt mințiți pensionarii – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Dacian Cioloș susține că atunci când erau în opoziție, social democrații au făcut nenumărate promisiuni, însă când au ajuns la guvernare au realizat că acestea sunt imposibil de realizat... (…) Nu se mai poate, pentru că România și-a luat deja niște angajamente pentru felul în care va cheltui banii în anii următori, prin acel PNRR, tocmai pentru a păstra un echilibru bugetar, însă sunt partide politice, în primul rând PSD, care au făcut tot felul de promisiuni și atunci fac tot felul de piruete fiscale,” a afirmat Cioloș.

În cadrul unei intervenții la Realitatea Plus, liderul USR, Dacian Cioloș, a vorbit despre promisiunile făcute de PSD, dar și despre majorarea pensiilor. Mai exact, acesta susține că lucrurile care au fost promise înainte de a intra la guvernare de către PSD nu mai pot fi realizate.

Dacian Cioloș susține că atunci când erau în opoziție, social democrații au făcut nenumărate promisiuni, însă când au ajuns la guvernare au realizat că acestea sunt imposibil de realizat.

El a adăugat că PSD a generat așteptări mari în rândul oamenilor, iar reacția populației este una destul de normală.

„Cei de la PSD, mai ales, au promis marea cu sarea când erau în Opoziție, iar când au ajuns la Guvernare realizează că nu pot satisface toate aceste promisiuni. Au creat așteptări foarte mari și evident că oamenii protestează și cer ceea ce li s-a promis,,” a declarat Dacian Cioloș, într-o ediție specială la Realitatea Plus.

Adevărul despre majorarea pensiilor

Liderul USR a explicat și motivul pentru care pensiile nu vor putea fi majorate așa cum s-a promis, adăugând că ceea ce încearcă să facă PSD nu este ceva nou. Problema princpală o reprezintă însă Planul Național de Redresare și Reziliență, prin care respectarea indicatorilor bugetari este mult mai ușor de verificat și care prevede o serie de angajamente.

Acesta a mai adăugat că ce se întâmplă acum pe scena politcă reprezntă doar niște ”piruete false” făcute de social democrați după ce au realizat că nu se pot ține de cuvânt în fața românilor.

„Din păcate, cam așa a procedat PSD tot timpul: când a fost în Opoziție a promis, iar când a guvernat a dat, că doar nu dădeau din buzunarul lor. Problema este că acum sunt niște limite de bun-simț care să mențină bugetul pe linia de plutire. (…) Nu se mai poate, pentru că România și-a luat deja niște angajamente pentru felul în care va cheltui banii în anii următori, prin acel PNRR, tocmai pentru a păstra un echilibru bugetar, însă sunt partide politice, în primul rând PSD, care au făcut tot felul de promisiuni și atunci fac tot felul de piruete fiscale,” a afirmat Cioloș.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!