1.7 C
București
luni, decembrie 6, 2021

Banking & Servicii financiare – BRD a obţinut profit de 886 mil. lei în 9 luni/2021, în creştere cu 23,3%. François Bloch, CEO: Într-un context macroeconomic în îmbunătăţire, dar încă volatil, activitatea noastră a accelerat. Creşterea profitului BRD a fost influenţată de eliberarea netă de provizioane, adică trecerea pe venituri, şi de activitatea comercială dinamică în urma creşterii creditării – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Produsul net bancar a crescut, impul sio nat de veniturile din comi sioane, în timp ce datorită activităţii comer ciale foarte dinamice, venitul net din do bânzi a afişat o rezistenţă solidă la scă derea importantă a ratelor de pia ţă... ♦ Producţia de credite pentru persoane fizice a avut o creştere de aproape 50% faţă de 9 luni/2020, iar finanţarea companiilor a crescut cu 19%, după cum spune François Bloch, şeful BRD-SocGen... lei, în creştere cu 23,3% faţă de rezultatul din acceaşi perioadă din 2020, perioadă marcată de debutul crizei COVID-19, ascen siu nea câştigului din acest an fiind in fluenţată atât de costul riscului po zitiv, cât şi de avansul creditării... Efectele cumulate ale re ve nirii eco no mice şi ale recu pe ră rilor con tinue din portofoliul ne per for mant s-au tradus prin reluări ne te ale costului riscului“.

♦ Producţia de credite pentru persoane fizice a avut o creştere de aproape 50% faţă de 9 luni/2020, iar finanţarea companiilor a crescut cu 19%, după cum spune François Bloch, şeful BRD-SocGen.

BRD-SocGen, a treia ban­că de pe piaţa locală după active, a reuşit să ob­ţină în primele nouă luni din 2021 un profit net de 886 mil. lei, în creştere cu 23,3% faţă de rezultatul din acceaşi perioadă din 2020, perioadă marcată de debutul crizei COVID-19, ascen­siu­nea câştigului din acest an fiind in­fluenţată atât de costul riscului po­zitiv, cât şi de avansul creditării.

„Bazându-se pe o activitate co­mercială în expansiune, BRD a înre­gistrat în primele nouă luni ale anu­lui 2021 o performanţ+ finan­cia­r+ solidă. Produsul net bancar a crescut, impul­sio­nat de veniturile din comi­sioane, în timp ce datorită activităţii comer­ciale foarte dinamice, venitul net din do­bânzi a afişat o rezistenţă solidă la scă­derea importantă a ratelor de pia­ţă. Gestionarea costu­ri­lor a rămas în cen­trul atenţiei, în timp ce am con­ti­nuat să investim şi să realizăm trans­for­ma­rea digitală. Efectele cumulate ale re­ve­nirii eco­no­mice şi ale recu­pe­ră­rilor con­tinue din portofoliul ne­per­for­mant s-au tradus prin reluări ne­te ale costului riscului“, a declarat François Bloch, CEO al BRD-SocGen.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!