4.1 C
București
miercuri, noiembrie 30, 2022

Banking & Servicii financiare – BT Asset Management a depășit deținerea 10% din Evergent Investments – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Recent, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat dobândirea de către BT Asset Management, împreună cu persoanele cu care acționează concertat, a minim 10% din Evergent Investments (EVER), potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București.

Conform documentului, ASF a aprobat proiectul de achiziție și dobândirea de către BT Asset Management SAI S.A. împreună cu persoanele cu care acționează concertat, respectiv Fondul de Investiții Alternative cu capital privat BT INVEST I...

Achiziția de acțiuni ale EVERGENT INVESTMENTS S.A. de către BT ASSET MANAGEMENT SAI S.A. în vederea dobândirii participației calificate se va finaliza in termen de maximum 60 de zile lucrătoare de la data emiterii actului individual de aprobare a proiectului de achiziție și a calității de acționari semnificativi...

BT Asset Management a depășit deținerea 10% din Evergent Investments (ajungând la 10,1%), potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București.

EVERGENT Investments SA a informat ca, în data de 07.07.2022 a primit de la BT Asset Management SAI notificarea privind depășirea pragului de 10% din capitalul social si din drepturile de vot. Depășirea pragului de 10% din capitalul social si drepturile de vot s-a realizat in temeiul Deciziei 841/06.07.2022 si 842/06.07.2022 emisa de ASF.

Recent, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat dobândirea de către BT Asset Management, împreună cu persoanele cu care acționează concertat, a minim 10% din Evergent Investments (EVER), potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București.

Conform documentului, ASF a aprobat proiectul de achiziție și dobândirea de către BT Asset Management SAI S.A. împreună cu persoanele cu care acționează concertat, respectiv Fondul de Investiții Alternative cu capital privat BT INVEST I,  Fondul Deschis de Investiții BT MAXIM, Fondul de Pensii Facultative PENSIA MEA, CIORCILĂ Horia, Ceocea Costel și SOPON Simona, a calității de actionari semnificativi, prin achiziționarea în mod concert a unei participații calificate directe care reprezintă cel puțin 10% din capitalul social și din totalul drepturilor de ale EVERGENT INVESTMENTS.

Achiziția de acțiuni ale EVERGENT INVESTMENTS S.A. de către BT ASSET MANAGEMENT SAI S.A. în vederea dobândirii participației calificate se va finaliza in termen de maximum 60 de zile lucrătoare de la data emiterii actului individual de aprobare a proiectului de achiziție și a calității de acționari semnificativi.

De asemenea, ASF a aprobat dobândirea de către BANCA TRANSILVANIA S.A. impreună cu persoanele cu care acționează concertat a calității acționari semnificativi, ca urmare a deținerii în mod concertat a unei participații calificate indirecte care reprezintă cel pulin 10% din capitalul social și din totalul drepturilor de vot ale Evergent.

A doua decizie vine ca urmare a faptului că Banca Transilvania deține BT Asset Management.

Conform actelor în vigoare, ASF trebuie să autorizeze depasirea pragului de 10% din capitalul social al unui SAI/AFIA. Următoarea notificare a ASF se face la pragul de 20%.

EVERGENT Investments este un Fond de Investitii Alternative (FIA), autorizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară cu nr. 101/25.06.2021, și o companie listată la Bursa de Valori București sub simbolul EVER.

EVERGENT Investments a raportat la 31 martie 2022 o crestere cu 11,1% a valorii activelor totale si cu 11,6% a valorii activului net fata de 31 martie 2021. Astfel, valoarea totala a activelor EVERGENT Investments este de 2,5 miliarde lei, mentinandu-se peste pragul de semnificatie de 500 milioane de euro, potrivit unui comunicat.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!