9.8 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024

Banking & Servicii financiare – Bursă. BCR lansează o nouă emisiune de obligaţiuni nepreferenţiale în valoare de un miliard de lei, la o dobândă de 7,55%. Bondurile urmează să fie listate la BVB – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

BCR lansează o nouă emisiune de obligaţiuni nepreferenţiale în valoare de un miliard de lei, la o dobândă de 7,55%.

Banca Comercială Română (BCR) lansează cu succes o nouă emisiune de obligaţiuni nepreferenţiale în valoare de un miliard de lei.

Procesul de book building a evidenţiat un interes puternic din partea investitorilor, astfel încât în primele ore după deschidere au fost înregistrate ordine de peste 500 milioane de lei, valoare care a crescut la 1,2 miliarde de lei într-un timp foarte scurt...

Banca Comercială Română (BCR) lansează cu succes o nouă emisiune de obligaţiuni nepreferenţiale în valoare de un miliard de lei. Emisiunea constă în obligaţiuni senior nepreferenţiale cu o maturitate de şase ani şi urmează să fie listată la Bursa de Valori Bucureşti. Obligaţiunile au primit un rating pe termen lung de BBB+ din partea Fitch şi Baa2 din partea Moody’s, potrivit unui comunicat de presă.

Procesul de book building a evidenţiat un interes puternic din partea investitorilor, astfel încât în primele ore după deschidere au fost înregistrate ordine de peste 500 milioane de lei, valoare care a crescut la 1,2 miliarde de lei într-un timp foarte scurt, scriu reprezentanţii BCR. Astfel, randamentul de 100 bps peste randamentul titlurilor de stat s-a translatat într-o rată a dobânzii de 7,55%.

În ultimii trei ani, banca a emis obligaţiuni în valoare de peste opt miliarde de lei, fiind unul dintre principalii emitenţi activi de la Bursa de Valori Bucureşti. Valoarea cumulată a celor zece emisiuni de obligaţiuni listate de BCR la BVB este de 8,6 miliarde de lei.

„Noua emisiune de obligaţiuni s-a dovedit una de succes încă de la început, în condiţiile în care, după aproximativ trei ore de la deschidere, registrul de ordine era acoperit, suma minimă comunicată iniţial fiind de 500 de milioane de lei. După alte câteva ore, registrul de ordine a fost supra-subscris semnificativ, ceea ce a dus la decizia închiderii mai devreme a ofertei şi la creşterea valorii emisiunii la 1 miliard de lei”, se arată în comunicat.

Prin această emisiune, BCR a mai făcut un pas înainte în procesul de conformare cu reglementările Uniunii Europene privind capacitatea minimă pe care trebuie să o deţină băncile pentru a absorbi pierderile, cerinţele minime pentru fonduri proprii şi pasive eligibile (MREL) şi ghidurile MREL, în conformitate cu strategia de rezoluţie.

 Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!