3.3 C
București
vineri, ianuarie 21, 2022

Banking & Servicii financiare – Ce puteţi citi în noua ediţie a Business Magazin: Cum ajungi de la IT la o carieră globală şi cum trece România de la a fi atelierul ieftin de producţie al Europei la un nou model de economie – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Cum arată cariera lui Philippe Gabulon, ajuns acum în roluri de conducere pe două continente, în cadrul Société Générale, compania căreia i s-a alăturat în urmă cu mai bine de trei decenii? Dacă până acum economia României era recunoscută pentru avatajul competitiv dat de costurile mici ale forţei de muncă, în perspectivă acest avantaj se erodează, iar bancherii vorbesc despre un model de creştere pentru România cu valoare adăugată mare. Angajatorii din SUA şi Europa se luptau cu o penurie de forţă de muncă şi înainte de pandemie, însă când BBC, Financial Times, The Wall Street Journal, The New York Times, The Atlantic, toată lumea bună a presei occidentale, îşi pun acum aceeaşi întrebare, ştii că lucrurile au căpătat dimensiunile unei crize, iar răspunsurile şi soluţiile sunt greu de găsit.

Noua ediţie a Business Magazin vine cu interviuri cu lideri care au construit cariere surprinzătoare, dar şi cu o propunere de model de business pentru România de mâine, realizat alături de cei mai puternici bancheri. Şi chiar dacă este greu de crezut, iarna aceasta mai vine cu o criză, dar una cu totul specială.

Îşi descrie parcursul profesional drept „o călătorie a curiozităţii“, calitate pe care o consideră esenţială la un lider şi pe care încearcă, la rândul său, să o menţină intactă. Cum arată cariera lui Philippe Gabulon, ajuns acum în roluri de conducere pe două continente, în cadrul Société Générale, compania căreia i s-a alăturat în urmă cu mai bine de trei decenii?

Dacă până acum economia României era recunoscută pentru avatajul competitiv dat de costurile mici ale forţei de muncă, în perspectivă acest avantaj se erodează, iar bancherii vorbesc despre un model de creştere pentru România cu valoare adăugată mare. Orientarea investiţiilor cu precădere spre inovaţie şi digitalizare trebuie să devină noua strategie de business a României, cred cei care deţin banii pentru finanţarea acesteia.

Executivul român Dana Popa este mai bine de doi ani head of HR pentru regiunea Europei Centrale şi de Est, astfel că, de la Viena, ea coordonează departamentul de resurse umane al reţelei de supermarketuri Billa pe mai multe pieţe. E vorba de peste 20.000 de salariaţi ce lucrează în circa 750 de magazine din patru ţări – Bulgaria, Cehia, Slovacia şi Lituania. Mai multe, în Business Magazin.

Termenul de bancher ne duce invariabil cu gândul la un angajat cu foarte, foarte mulţi bani, pentru care nimic pe lume nu este prea scump. Chiar şi să lucrezi la bancă te face să pari, în ochii celor din jur, un privilegiat al sorţii, deşi nu toţi banii care îţi trec prin faţă sunt ai tăi. Şi atunci, de ce ar părăsi cineva vreodată un astfel de corn al abundenţei? Ca să devină antreprenor, ar răspunde unii.

Angajatorii din SUA şi Europa se luptau cu o penurie de forţă de muncă şi înainte de pandemie, însă când BBC, Financial Times, The Wall Street Journal, The New York Times, The Atlantic, toată lumea bună a presei occidentale, îşi pun acum aceeaşi întrebare, ştii că lucrurile au căpătat dimensiunile unei crize, iar răspunsurile şi soluţiile sunt greu de găsit. Deci, unde-au dispărut toţi muncitorii?

Cum numărul de petreceri sau festivaluri de Crăciun a crescut aproape de normal anul acesta, Moşii Crăciun disponibili au fost rezervaţi de la începutul lunii noiembrie, ceea ce nu se întâmpla altădată, susţin firmele care se ocupă de intermedieri în domeniu. Motivul îl reprezintă scăderea numărului de persoane disponibile să joace rolul Moşului din cauza pandemiei? Mai multe despre această nouă „criză“ în Business Magazin.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!