2.1 C
București
marți, martie 18, 2025

Banking & Servicii financiare – CEO Strategy, un proiect al Ziarului Financiar şi al ING Bank. Petre Stoian, CEO,… – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

♦ Sunt tot felul de antreprenori, cu mai multe sau mai puţine resurse, se aruncă în luptă, ca să zic aşa ♦ Participă la licitaţii, câştigă contracte, dar intuiţia mea îmi spune că fiind vorba de fonduri europene care înseamnă rigoare, atât în modul în care implementezi un proiect, cât şi modul în care îl documentezi, modul în care îl decontezi, vor fi ani cu blocaje semnificative în derularea acestor proiecte, a spus Petre Sroian în cadrul CEO Strategy.

Sunt tot felul de antreprenori, cu mai multe sau mai puţine resurse, se aruncă în luptă, ca să zic aşa Participă la licitaţii, câştigă contracte, dar intuiţia mea îmi spune că fiind vorba de fonduri europene care înseamnă rigoare, atât în modul în care implementezi un proiect, cât şi modul în care îl documentezi, modul în care îl decontezi, vor fi ani cu blocaje semnificative în derularea acestor proiecte, a spus Petre Sroian în cadrul CEO Strategy.

Piaţa de infrastrucură energetică este per­ce­pută cu un po­tenţial mare, eco­nomic şi de dezvol­tare, dar în acelaşi timp are şi două lebede negre, respectiv un aflux major de proiecte şi prea puţini pro­fesionişti care să poată să ducă proiec­tele la termen şi la un nivel de calitate superi­oară, a spus Petre Stoian, CEO al Electrocons Group, în cadrul emisiunii CEO Strategy, un proiect realizat de Ziarul Financiar în parteneriat cu ING Bank.

„Activez pe piaţa energiei, când spun energie mă refer la zona de construcţii de infrastructură energetică. Astăzi piaţa este un fel de El Dorado, în sensul în care toată lumea are tot felul de iniţiative în zona a­ceasta. Este percepută ca o piaţă cu poten­ţial mare, economic şi de dezvol­tare, o piaţă în care cumva jucătorii consacraţi sunt implicaţi în proiecte numeroase, dar apar în fiecare zi antre­prenori care vor să ia parte la ceea ce se întâmplă în aceas­tă piaţă“, a spus Petre Stoian.

În acelaşi timp, CEO-ul explică des­pre existenţa a două lebede negre, respectiv un aflux major de proiecte şi prea puţini pro­fesionişti, în care detaliază zonele în care se îndreaptă o parte dintre aceste proiecte, dar şi riscul real de a nu fi puse în practică.

„Este destul de complicat, pentru că avem două lebede negre. Pe de o parte un aflux major de proiecte, fie că discutăm de in­ves­tiţii pe fonduri europene ale opera­torilor de dis­tribuţie, fie că discutăm de investiţii pe fonduri europene ale operato­rului de transport. Iniţiative în zona aceasta datorată PNRR-ului. Aici mă gândesc la devieri de reţele, reconstrucţii şi aşa mai departe sau proiecte mari ale autori­tăţi­lor locale. Aici mă gândesc la iluminat, partea electrică aferentă lucră­rilor civile pe care le desfăşoară autorităţile locale. Deci este o afluenţă mare de proiecte. A doua lebădă neagră este că piaţa forţei de muncă este atât de golită sau lipsită de profesionişti încât aceste proiecte ajung cu greu să poată fi făcute în termen şi la un nivel de calitate corespunzător. Avem o situaţie parado­xa­lă. S-au securizat bani, au început să apară proiectele, dar există un risc cât de poate de real să nu aibă cine să le pună în operă.“

Din perspectiva forţei de muncă, Petre Stoian a mai detaliat că piaţa s-a concen­trat mult timp pe a obţine banii, a gândi proiectele, dar energeticienii şi personalul tehnic nu se nasc peste noapte.

„Toată lumea s-a concentrat pe a obţi­ne banii, a gândi proiectele, dar din păcate energeticieni, personal tehnic, nu se nasc peste noapte. Durează probabil 10 ani să ai o nouă generaţie de specialişti. Părinţii au început să înţeleagă că domeniul energiei poate fi ofertant pentru copiii lor şi vor să îi îndrume spre o carieră în energie, dar va mai dura. Lucrurile avansează foarte rapid în jurul nostru, iar această nevoie de forţă de muncă nu are încă o soluţie din punctul meu de vedere“, susţine Petre Stoian.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!