27.1 C
București
miercuri, mai 25, 2022

Banking & Servicii financiare – Consiliul de administrație Twitter adoptă „pilula otrăvitoare”, după oferta de 43 de miliarde de dolari a lui Musk de a cumpăra compania – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Twitter a adoptat un plan pentru drepturile acționarilor pe durată limitată, numit adesea „pilulă otravitoare”, la o zi după ce miliardarul Elon Musk s-a oferit să cumpere compania pentru 43 de miliarde de dolari, a anunțat vineri compania, potrivit CNBC.

În cadrul noii structuri, dacă orice persoană sau grup dobândește proprietatea efectivă a cel puțin 15% din acțiunile comune publice ale Twitter fără aprobarea consiliului de administrație, altor acționari li se va permite să cumpere acțiuni suplimentare cu reducere...

Musk deține deja un pachet de peste 9% din acțiunile Twitter, după cum s-a dezvăluit într-un dosar al Comisiei pentru Valori Mobiliare și Burse săptămâna trecută.

Twitter a adoptat un plan pentru drepturile acționarilor pe durată limitată, numit adesea „pilulă otravitoare”, la o zi după ce miliardarul Elon Musk s-a oferit să cumpere compania pentru 43 de miliarde de dolari, a anunțat vineri compania, potrivit CNBC.

Consiliul de administrație a votat în unanimitate pentru adoptarea planului.

În cadrul noii structuri, dacă orice persoană sau grup dobândește proprietatea efectivă a cel puțin 15% din acțiunile comune publice ale Twitter fără aprobarea consiliului de administrație, altor acționari li se va permite să cumpere acțiuni suplimentare cu reducere. Planul va expira pe 14 aprilie 2023.

O astfel de mișcare este o modalitate obișnuită de a evita o potențială preluare ostilă prin diluarea mizei entității care urmărește preluarea.

„Planul de drepturi va reduce probabilitatea ca orice entitate, persoană sau grup să obțină controlul asupra Twitter prin acumularea de acţiuni de pe piața deschisă, fără a plăti tuturor acționarilor o primă de control adecvată sau fără a oferi consiliului de administrație suficient timp pentru a face judecăți în cunoștință de cauză și a lua măsuri care sunt cele mai bune pentru interesele acționarilor”, a spus compania într-un comunicat de presă.

Twitter a remarcat că planul de drepturi nu ar împiedica consiliul să accepte o ofertă de achiziție dacă consiliul o consideră în interesul companiei și al acționarilor săi.

Musk deține deja un pachet de peste 9% din acțiunile Twitter, după cum s-a dezvăluit într-un dosar al Comisiei pentru Valori Mobiliare și Burse săptămâna trecută. La scurt timp după ce miza sa a devenit publică, CEO-ul Twitter a anunțat planurile ca Musk să se alăture consiliului de administrație. Dar câteva zile mai târziu, Musk a inversat cursul și a decis să nu se alăture consiliului de administrație, până la urmă.

Dacă s-ar fi alăturat, Musk nu ar fi avut voie să acumuleze mai mult de 14,9% din proprietatea efectivă a acţiunilor comune publice ale companiei.

Tot vineri, Bloomberg a raportat, citând surse anonime, că Twitter a angajat JPMorgan pentru a răspunde la oferta lui Musk. Twitter a lucrat deja cu Goldman Sachs, iar Musk a lucrat cu Morgan Stanley. Mai multe media, inclusiv The New York Post, au raportat că Twitter a manifestat  interesul şi companiei Thoma Bravo, deși este încă incert că o ofertă se va concretiza, potrivit surselor care au vorbit cu Reuters.

JPMorgan are istorie cu Musk, dând în judecată Tesla pentru o chestiune legată de tweetul său din 2018, susținând că avea „finanțare asigurată” pentru a lua compania privată. Ulterior, Tesla a dat banca în judecată.

JPMorgan, Twitter și Thoma Bravo au refuzat să comenteze.

Într-un interviu transmis în direct la conferinţa TED2022 de la Vancouver, joi, Musk şi-a prezentat viziunea pentru a face algoritmii Twitter mai accesibili publicului şi pentru a limita moderarea conţinutului. De asemenea, el a recunoscut că ”nu este sigur” dacă va putea cu adevărat să cumpere Twitter, deşi a spus că are ”suficiente active” pentru a finanţa afacerea, dacă este acceptată.

În ciuda averii sale, Musk are o mare parte din activele sale legate de capitaluri proprii în companiile sale, inclusiv Tesla, ceea ce înseamnă că va trebui probabil să lichideze sau să se împrumute din activele sale pentru a obține o sumă mare.

Dar Musk a spus că „există” un plan B dacă oferta sa inițială de a cumpăra compania și de a o lua în privat, pe care a numit-o „cel mai bun și final”, este respinsă. El a refuzat să ofere mai multe detalii în interviul TED.

Vineri, fostul CEO al Twitter și actual membru al consiliului de administrație Jack Dorsey a scris pe Twitter că „adevărata problemă” este că „în calitate de companie publică, Twitter a fost întotdeauna „de vânzare”.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!