1 C
București
vineri, decembrie 2, 2022

Banking & Servicii financiare – Cosmin Călin, Director Executiv Corporate, Banca Transilvania: Prima jumătate de an este una dintre jumătăţile de an record din perspectiva ritmului de creştere pe piaţa de finanţări corporate din ultimii 10 ani de zile, ceea ce poate să pară un pic atipic – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Piaţa finanţărilor corporate este una provocatoare, împreună cu un an la fel de provocator, dar prima jumătate de an este una dintre jumătăţile de an record pe piaţa de finanţări corporate din ultimii 10 ani, a spus Cosmin Călin, Director Executiv Corporate, Banca Transilvania, în cadrul Conferinţei ZF Bankers Summit 2022. “Pot să spun că

Piaţa finanţărilor corporate este una provocatoare, împreună cu un an la fel de provocator, dar prima jumătate de an este una dintre jumătăţile de an record pe piaţa de finanţări corporate din ultimii 10 ani, a spus Cosmin Călin, Director Executiv Corporate, Banca Transilvania, în cadrul Conferinţei ZF Bankers Summit 2022.

“Pot să spun că anul acesta este destul de provocator. Venim după un context post pandemic în care multe modele de business s-au reaşezat. Venim după o perioadă de lichiditate record, profituri record. Venim dintr-un context în care totul părea destul de bun, deodată au intervent mai multe evenimente. Prima jumătate de an este una dintre jumătăţile de an record pe piaţa de finanţări corporate în ultimii 10 ani de zile în ritm de creştere, ceea ce poate să pară un pic atipic, dar având în vedere că în contextul pandemic multe investiţii s-au amânat, având în vedere contextual inflaţionist, tot contextul cu limitarea resurselor, acestea, pe segmentul de companii mari au dus la finalizarea sau începerea unor investiţii şi într-o necesitate de capital circulant mult mai mare decât în trecut. Acestea au generat o creştere fabulousă a soldului de credite în prima jumătate a anului”, a explicat Cosmin Călin.

Ce a mai spus Cosmin Călin, Dierctor Executiv Corporate, Banca Transilvania:

@Cererile sunt diverse. Companiile multinaţionale în general îşi fac hedgingurile în diverse părţi şi merg pe lei pentru că au poziţiile deja acoperite.

@Pentru companiile locale oferim multi currency la toate produsele, astfel încât să existe flexibilitatea să îşi facă trezoreria între lei şi euro.

@Într-adevăr există o tendinţă de a migra un pic către euro, dar sunt anumite segment în care pericolul derapajului cursului valutar este mult prea mare versus creşterea de ROBOR, atunci stau în general în planşa de dobândă pe lei.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!