3.9 C
București
marți, noiembrie 30, 2021

Banking & Servicii financiare – Creditele ipotecare noi în lei au depăşit un nou record în septembrie, de peste 2 mld. lei. Dobânda medie a scăzut la 4,06% – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... ♦ Creşterea ipotecarelor noi la niveluri record aduce întrebarea dacă BNR va mări avansul şi pe acest palier după majorarea cu 10% pe segmentul creditelor imobiliare de investiţii pentru persoane fizice ♦ În 9 luni din 2021.

♦ Creşterea ipotecarelor noi la niveluri record aduce întrebarea dacă BNR va mări avansul şi pe acest palier după majorarea cu 10% pe segmentul creditelor imobiliare de investiţii pentru persoane fizice ♦ În 9 luni din 2021, volumul finanţărilor ipotecare noi în lei s-a apropiat de 15,3 mld. lei, depăşind cu circa 50% nivelul din 2020.

Românii au luat în luna sep­tem­brie 2021 credite noi ipotecare în lei în volum de 2,02 mld. lei, cu 765,2 mil. lei, respectiv cu 61% peste ni­velul din septembrie 2020. Acesta este noul maxim lunar al ipotecarelor noi în lei din ultimii 14 ani, precedentul record apro­piat ca valoare, de 2 mld. lei, fiind în iulie 2021.

Pe parcursul anului trecut lunile de toam­nă au marcat un reviriment al finan­ţărilor ipotecare, după ce iunie 2020 a fost cea mai slabă din perspectiva creditării, ipo­tecarele noi în lei coborând atunci sub pragul de 1 mld. lei, la 0,9 mld. lei.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!