27.2 C
București
miercuri, iulie 6, 2022

Banking & Servicii financiare – Creşte pensia minimă în România?! Vestea cea mare a venit chiar acum: Sunt pentru – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Totuși, există un sprijin special pentru pensionarii cu venituri mici, aceștia beneficiind de voucherele de 50 de euro pe care autoritățile locale încep să le emită de pe 1 iunie.

Putem face în schimb altceva pentru pensiile mici – ceea ce am făcut în primul pachet social, de la 1.600 de lei până la 2.200 de lei şi ceea ce facem acum cu acest voucher de 50 de euro o dată la două luni...

Violeta Alexandru, fostul ministru al Muncii și Solidarității Sociale din România, susține ferm că majorarea pensiilor minime este o insultă la adresa oamenilor care au un stagiu de cotizare mare.

Aceasta consideră că pachetul social nu poate suplini un răspuns pe care Guvernulul de la București va trebui să-l dea tuturor pensionarilor români, nu doar celor cu pensia minimă.

„Va creşte sau nu punctul de pensie? Vor crește sau nu pensiile pe contributivitate? Guvernul trebuie să răspundă tuturor celor care în acest moment nu-şi mai pot acoperi cheltuielile necesare. Aceștia sunt toți pensionarii, nu doar cei care au pensia minimă.

Eu nu sunt pentru creşterea pensiei minime, eu sunt pentru acordarea de servicii de sprijin pentru categoriile care au nevoie de acest sprijin.

A face o creștere în bani pentru dânșii înseamnă o jignire pentru cei care au un stagiu de contribuție mult mai mare”, a declarat duminică Violeta Alexandru.

„Statul dă un semnal că ești un fraier dacă muncești azi în România”

În cazul în care pensiile minim ear fi majorate curând, atunci cetățenii români cu un stagiu de cotizare mare ar ajunge să primească lunar un venit mai mic decât cel al oamenilor care au muncit mai puțin în tinerețea lor, fapt ce ar descura munca, susține ferm Violeta Alexandru.

„Înseamnă că statul, PSD, dă un semnal că ești un fraier dacă muncești azi în România.

Muncești și ajungi să ai un venit mai mic decât cel care a muncit mult mai puțin. Nu poți să ajungi să ai la sfârșitul lunii mai multe venituri decât cineva care a muncit mai mult. Este un semnal care va descuraja munca.

Sunt pentru sprijinirea celor care au nevoie de ajutor, cred ca autoritățile locale ar fi trebuit să beneficieze de resurse considerabile din PNRR pentru acest obiectiv, dar afirmația că trebuie să crească pensiile mici în sensul de pensie socială, acestea fiind acordate celor care au stagiul minim de cotizare, reprezintă un afront pentru cei care au muncit mai mult”, a afirmat ferm Violeta Alexandru, relatează România TV.

Creşterea pensiilor mai mici este o discuţie neconstituţională, susține ferm Marius Budăi

Amintim faptul că, momentan, oficialii români analizează atent majorarea punctului de pensie al tuturor cetățenilor români. Totuși, există un sprijin special pentru pensionarii cu venituri mici, aceștia beneficiind de voucherele de 50 de euro pe care autoritățile locale încep să le emită de pe 1 iunie.

„Această discuţie cu creşterea pensiilor mai mici este o discuţie neconstituţională şi am spus-o de mai multe ori. Noi vorbim de contributivitate şi vorbim de o valoare a punctului de pensie.

Se majorează valoarea punctului de pensie, noi acceptăm această discuţie cu majorarea pensiilor în procent, dar pensia se majorează prin valoarea punctului de pensie.

Putem face în schimb altceva pentru pensiile mici – ceea ce am făcut în primul pachet social, de la 1.600 de lei până la 2.200 de lei şi ceea ce facem acum cu acest voucher de 50 de euro o dată la două luni, dar să creştem discreţionar numai pensiile mici nu se poate”,  a declarat recent Marius Budăi, potrivit sursei citate anterior.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!