20 C
București
luni, mai 23, 2022

Banking & Servicii financiare – Cristian Bosoancă, Electrica: Consiliul de Administrație îi mulțumește doamnei Corina Popescu pentru activitatea sa, pentru schimbările semnificative produse la nivelul Grupului Electrica – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Georgeta-Corina Popescu din funcția de Director General, fără justă cauză, începând cu data de 16 mai 2022, aceasta reprezentând ultima zi în care contractul de mandat produce efecte.

Doamna Corina Popescu a declarat: „Cuvintele cheie care m-au ghidat în cei 3 ani de mandat au fost stabilizarea, consolidarea si diversificarea operațiunilor Grupului Electrica pe segmentul de producție si cel al serviciilor energetice.

A fost un context dificil de piață, marcat de creșterea accelerată a costurilor de achiziție a energiei electrice, pandemia COVID-19, incertitudinile generate de schimbările cadrului legislativ cu impact asupra situațiilor financiare ale companiilor din sector.În acest context dur și într-o perioadă marcată de volatilitate și complexitate, am adoptat o serie de măsuri care să pregătească Grupul Electrica să acționeze mai agil și să își consolideze reziliența la alte provocări ce pot să apară în viitor.

„Consiliul de Administrație (n.n. al Electrica) îi mulțumește doamnei Corina Popescu pentru activitatea sa, pentru schimbările semnificative produse la nivelul Grupului Electrica și îi dorește succes în proiectele sale viitoare”, a declarat dl. Cristian Bosoancă, Președintele Consiliului de Administrație Electrica S.A, potrivit unui comunicat de presă.

Declarația președintelui Electrica vine după ce, ieri,  Consiliul de Administrație al Electrica S.A. a hotărât revocarea dnei. Georgeta-Corina Popescu din funcția de Director General, fără justă cauză, începând cu data de 16 mai 2022, aceasta reprezentând ultima zi în care contractul de mandat produce efecte.

Doamna Corina Popescu a declarat: „Cuvintele cheie care m-au ghidat în cei 3 ani de mandat au fost stabilizarea, consolidarea si diversificarea operațiunilor Grupului Electrica pe segmentul de producție si cel al serviciilor energetice. A fost un context dificil de piață, marcat de creșterea accelerată a costurilor de achiziție a energiei electrice, pandemia COVID-19, incertitudinile generate de schimbările cadrului legislativ cu impact asupra situațiilor financiare ale companiilor din sector.
În acest context dur și într-o perioadă marcată de volatilitate și complexitate, am adoptat o serie de măsuri care să pregătească Grupul Electrica să acționeze mai agil și să își consolideze reziliența la alte provocări ce pot să apară în viitor. Proiectele de consolidare și dezvoltare durabilă, implementate la nivelul tuturor liniilor de business, au fost susținute de accelerarea digitalizării și dezvoltarea capacităților de producție din surse regenerabile de energie.

Mi-am început cariera profesională în Electrica, am revenit cu drag în Electrica unde m-am identificat cu fiecare proiect pe care l-am dezvoltat aici împreună cu întreaga echipă căreia doresc să îi mulțumesc, și de această dată, pentru suportul acordat în toți acești ani”.

Consiliul de Administrație va demara cu celeritate un proces de recrutare transparent, prin intermediul Comitetului de Nominalizare și Remunerare, pentru a selecta un succesor. Pentru a asigura continuitatea, Consiliul l-a desemnat pe domnul Chirita Alexandru-Aurelian în calitate de Director General interimar, începând cu data de 17 mai 2022, pentru o perioada de 3 luni, sau până la numirea unui nou Director General.

Potrivit legii, mandantul, în cazul de faţă Electrica, are dreptul de a revoca oricând contractul de mandat, dar, în situația revocării fără justă cauză, mandatarul, în cazul de faţă Corina Popescu, este îndreptățit la plata unor sume reprezentând daune-interese. Potrivit e-nergia, cum revocarea este fără cauză, adică nu din motive imputabile ei, Corina Popescu va primi despăgubirile din contract, circa 400.000 de euro.

Potrivit comunicatului Electrica, Corina Popescu este un executiv recunoscut internațional, cu o experiență impresionantă în domeniul energiei electrice și al gazelor naturale.

În luna mai 2018, a fost numită Director General al Societății de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord, parte a Grupului Electrica, iar, din data de 1 noiembrie 2018, a preluat și funcția de Director General provizoriu al Electrica S.A. Din data de 1 februarie 2019 până în prezent, Corina Popescu a ocupat funcția de Director General al companiei Electrica.

Absolventă a Facultății de Energetică din cadrul Universității Politehnica București, specializarea Electroenergetică, și-a început cariera profesională în cadrul Sucursalei de Distribuție și Furnizare a Energiei Electrice București.

Începând cu anul 2007 și-a desfășurat activitatea în sectorul privat, ocupând funcții importante în cadrul Grupului E.ON România și al Grupului OMV.

În intervalul decembrie 2015 – februarie 2017, Corina Popescu a ocupat poziția de Secretar de stat în Ministerul Energiei, perioadă în care a făcut parte și din Consiliul de Administrație al Electrica S.A. Începând cu 1 mai 2017, a fost numită în Directoratul Transelectrica, iar în perioada iunie 2017 – aprilie 2018 a fost Președintele Directoratului Transelectrica.

În luna mai 2021, Corina Popescu a fost aleasă vicepreședinte al Eurelectric, asociație ce reprezintă peste 3.500 de companii de producție, distribuție și furnizare a energiei electrice din Uniunea Europeană.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!