2.5 C
București
marți, ianuarie 31, 2023

Banking & Servicii financiare – CSR 2022. Parteneriat pe termen lung cu World Wide Fund for Nature Organization – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Astfel, de-a lungul celor aproape 25 de ani de activitate pe piaţa din România, organizaţia a investit în principal în proiecte care încurajează protecţia habitatelor naturale, dezvoltarea antreprenoriatului românesc, facilitarea accesului la instrumente de educaţie financiară, precum şi în alte iniţiative cu impact asupra comunităţii.

Avȃnd această motivaţie, Garanti BBVA a demarat în 2010 unul dintre proiectele sale emblematice şi de suflet şi anume, parteneriatul cu World Wide Fund for Nature Organization Romania (WWF).

Astfel, colaborarea începută în urmă cu 12 ani este menită să sprijine activităţile de mediu ale organizaţiei WWF în România, iar până în prezent, Garanti BBVA şi-a adus semnificativ contribuţia în numeroase proiecte locale ale WWF.

Motivaţie:

Din dorinţa de a contribui la bunăstarea comunităţilor romȃneşti, Garanti BBVA România a dezvoltat de-a lungul timpului o strategie de responsabilitate socială multidirecţională. Astfel, de-a lungul celor aproape 25 de ani de activitate pe piaţa din România, organizaţia a investit în principal în proiecte care încurajează protecţia habitatelor naturale, dezvoltarea antreprenoriatului românesc, facilitarea accesului la instrumente de educaţie financiară, precum şi în alte iniţiative cu impact asupra comunităţii.

Descrierea proiectului:

Natura este casa noastră, a tuturor, şi tocmai de aceea punem umărul la crearea unui viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu mediul înconjurător. Avȃnd această motivaţie, Garanti BBVA a demarat în 2010 unul dintre proiectele sale emblematice şi de suflet şi anume, parteneriatul cu World Wide Fund for Nature Organization Romania (WWF). Astfel, colaborarea începută în urmă cu 12 ani este menită să sprijine activităţile de mediu ale organizaţiei WWF în România, iar până în prezent, Garanti BBVA şi-a adus semnificativ contribuţia în numeroase proiecte locale ale WWF. Unul dintre momentele importante ale colaborării Garanti BBVA România şi WWF a fost lansarea în 2010 a primului card de credit de afinitate eco din România, WWF Bonus Card, produs invotator pe piaţa locală. Prin intermediul WWF Bonus Card, banca redirecţionează către proiectele locale de mediu ale ONG-ului 0,3% din valoarea tranzacţiilor efectuate cu acest card de credit, fără costuri pentru titularul cardului. Astfel, prin intermediul WWF Bonus Card, angajaţii şi clienţii au posibilitatea de a se implica în protejarea habitatelor naturale. Mai exact, fondurile sunt folosite pentru proiecte legate de protecţia speciilor sălbatice, a pădurilor, cât şi pentru activităţi legate de implicarea comunităţilor locale în asigurarea sustenabilităţii iniţiativelor de conservare.

Rezultate:

Din 2010, prin intermediul WWF Bonus Card, Garanti BBVA a susţinut numeroase proiecte de mediu, iar peste 12.000 de clienţi au avut ocazia să contribuie semnificativ la protejarea naturii prin simpla utilizare la cumpărături a acestuia. Doar în ultimii doi ani, Garanti BBVA a direcţionat prin WWF Bonus Card peste 365.000 de lei proiectelor derulate împreună cu WWF. Un proiect cu care se mȃndresc şi în cadrul căruia au fost obţinute rezultate remarcabile este cel dedicat conservării Carpaţilor din Sud-Vest, ca primă zonă sălbatică din Europa. Acest proiect WWF, susţinut de Garanti BBVA, reprezintă, de asemenea, o iniţiativă ambiţioasă de reintroducere a bizonilor în Munţii Ţarcu, într-un sit denumit Natura 2000 ce se întinde pe o suprafaţă  de 59.000 ha. Programul a creat oportunităţi unice de a readuce viaţa sălbatică şi de a dezvolta comunitatea locală. De asemenea, Garanti BBVA s-a implicat în 2021 alături de WWF la îmbunătăţirea calităţii habitatului pentru speciile de faună sălbatică din zona coridoarelor ecologice din judeţul Maramureş, prin măsuri de renaturare a păşunilor (peste 10 ha) şi plantări cu specii de arbori şi arbuşti adaptaţi condiţiilor locale (peste 2000 m liniari de lizieră plantaţi cu peste 4000 arbori şi arbuşti). Aceste măsuri tehnice asigură hrană de calitate şi locuri de odihnă sigure în zona coridoarelor ecologice, asigurând conectivitate pentru peste 300.000 ha de habitate în zona transfrontalieră România-Ucraina. Tot în 2021, Garanti BBVA şi WWF au finalizat un ghid educaţional destinat profesorilor şi elevilor din România şi Ucraina, care a fost lansat în cadrul unei tabere organizate cu tineri din toate ţările partenere, unde elevii au învăţat despre importanţa  mamiferelor carnivore mari în ecosistem, despre ecoturism şi au vizitat aria naturală protejată Codrii Seculari de la Strâmbu Băiuţ. Garanti BBVA a contribuit, de asemenea, la creşterea vizibilităţii WWF prin promovarea cauzelor sale şi a proiectelor de mediu pe paginile de socializare ale Băncii.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.businessmagazin.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!