24.7 C
București
miercuri, iulie 6, 2022

Banking & Servicii financiare – Cum arată distribuţia asigurărilor generale pe judeţe în 2021. Cea mai mare concentraţie a subscrierilor se află în Bucureşti-Ilfov, cu aproape 3 mld. lei, în timp ce la polul opus se află Caraş-Severin cu 58 mil. lei – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Piaţa asigurărilor generale a ajuns la finalul anului 2021 la un volum al primelor brute subscrise de 11,6 mld. lei, în creştere cu 25% faţă de anul 2020, în timp ce piaţa asigurărilor de viaţă a consemnat un avans de 18%, până la 2,6 mld. lei în 2021. ♦ Bucureşti-Ilfov deţine aproape 21% din volumul total

Piaţa asigurărilor generale a ajuns la finalul anului 2021 la un volum al primelor brute subscrise de 11,6 mld. lei, în creştere cu 25% faţă de anul 2020, în timp ce piaţa asigurărilor de viaţă a consemnat un avans de 18%, până la 2,6 mld. lei în 2021.

♦ Bucureşti-Ilfov deţine aproape 21% din volumul total al subscrierilor pe zona asigurărilor generale din 2021. Comparativ, judeţele Cluj, Timiş, Constanţa şi Iaşi, care sunt printre cele mai dezvoltate la nivel naţional, au înregistrat un volum al subscrierilor între 300 mil. lei şi 550 mil. lei, diferenţa fiind de 6 ori, până la de 10 ori mai mică. La polul opus, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Sălăj au cele mai mici volume ale subscrierilor în 2021, diferenţa fiind de 50 de ori mai mică faţă de subscrierile din Bucureşti-Ilfov.

Piaţa asigurărilor din Ro­mânia, care este puternic con­­centrată pe zona asi­gu­rărilor generale, are, de ase­menea, o discre­panţă sem­ni­­­ficativă a distribuţiei asigu­rărilor din punctul de vedere al subscrie­rilor. Diferenţa dintre Bu­cureşti-Ilfov, unde concentraţia subs­crie­rilor pe zona asigurărilor generale în 2021 a ajuns la 2,96 mld. lei, şi Caraş-Severin, cu subscrieri de 58 mil. lei, este de 50 de ori.

Pe lângă Bucureşti-Ilfov, care este de departe epicentrul subscrie­rilor pe zona asigurărilor generale, judeţele Cluj, Timiş, Constanţa, Iaşi şi Braşov se află la un nivel al subscrierilor de la 6 ori mai mic până la de 10 ori mai mic. Ju­deţul Cluj a înre­gistrat în anul 2021 un volum al primelor brute subscrise pe zona asigurărilor generale de 511 mil. lei, urmat de Timiş cu 342 mil. lei, Constanţa cu 322 mil. lei şi Iaşi cu 306 mil. lei.

Primele 10 judeţe cu cel mai mare volum al primelor brute subscrise deţin cumulat circa 5,8 mld. lei, însemnând jumătate din volumul subscrierilor pe întreg segmentul asigu­rărilor generale de 11,6 mld. lei. Astfel, se observă cum 10 judeţe din Româ­nia deţin o concentraţie a subscrierilor cât restul de 31 de judeţe.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!