2.9 C
București
marți, noiembrie 30, 2021

Banking & Servicii financiare – Curs valutar joi, 4 noiembrie. Anunț de ultimă oră de la BNR. Cât costă un euro – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... La rândul său, Indicele ROBOR la 6 luni, utilizat la calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, s-a majorat la 2,51%, de la 2,48% miercuri, în timp ce indicele ROBOR la 12 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de 12 luni, a crescut la 2,61%, de la 2,57% miercuri... Ce s-a întâmplat cu Indicele ROBOR Indicele ROBOR la trei luni, folosit pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele în lei contractate a fost cotat joi la 2,40%, în creştere faţă de nivelul de 2,36% înregistrat în ultimele patru zile de cotare.

Curs valutar joi, 4 noiembrie. Anunț de ultimă oră de la BNR. Cât costă un euro

Potrivit datelor publicate joi de BNR euro a scăzut astăzi cu 0.01%, înregistrând o valoare de 4.9486 lei.

Dolarul american pe de altă parte s-a apreciat în raport cu moneda națională, cu 0.35%, înregistrând o valoare de 4.2852 lei.

Lira sterlină a prins și ea teren în raport cu moneda națională, ajungând la valoarea de 5,8418 lei.

Curs valutar joi, 4 noiembrie. Anunț de ultimă oră de la BNR. Cât costă un euro

Francul elvețian a crescut și el joi, înregistrând o valoare de 4,6904 lei.

Prețul gramului de aur este de 245,1057 lei.

Ce s-a întâmplat cu Indicele ROBOR 

Indicele ROBOR la trei luni, folosit pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele în lei contractate a fost cotat joi la 2,40%, în creştere faţă de nivelul de 2,36% înregistrat în ultimele patru zile de cotare, arată datele BNR.

La rândul său, Indicele ROBOR la 6 luni, utilizat la calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, s-a majorat la 2,51%, de la 2,48% miercuri, în timp ce indicele ROBOR la 12 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de 12 luni, a crescut la 2,61%, de la 2,57% miercuri.

Amintim că în cadrul ședinței care a avut loc în data de 12 mai 2021, Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României a decis menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,25 la sută pe an.

Curs valutar joi, 4 noiembrie. Anunț de ultimă oră de la BNR. Cât costă un euro

Totodată, BNR a mai decis menţinerea ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit la 0,75 la sută pe an şi a ratei dobânzii aferente facilităţii de creditare (Lombard) la 1,75 la sută pe an. Consiliul de administraţie al BNR a mai stabilit și păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei şi în valută ale instituţiilor de credit.

În ceea ce privește Indicele de Referință pentru Creditele Consumatorilor (IRCC), acesta este de 1,25 %. IRCC este calculat în funcţie de dobânda medie la care se împrumută băncile între ele şi este aplicat cu o întârziere de un trimestru faţă de perioada de referinţă. Indicele este stabilit zilnic de BNR, ca medie aritmetică a cotaţiilor folosite de zece bănci selectate de Banca Naţională.

Curs valutar joi, 4 noiembrie. Anunț de ultimă oră de la BNR. Cât costă un euro

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!