1.9 C
București
marți, ianuarie 25, 2022

Banking & Servicii financiare – Curs valutar joi, 9 decembrie. Anunț de ultimă oră de la BNR. Cât costă un euro – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Cât costă un euro Potrivit datelor publicate joi de BNR, aproape de finalul săptămânii euro a crescut cu 0.01%, ajungând la valoarea de 4.9491 lei... Ce s-a întâmplat cu Indicele ROBOR Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 2,71%, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR)... De menționat este faptul că Indicele ROBOR la 3 luni este indicatorul principal în funcţie de care se calculează dobânzile variabile la creditele în lei... De cealaltă parte, Indicele ROBOR la 6 luni, utilizat la calculul dobânzilor pentru credite ipotecare, a crescut la 2,91%.

Curs valutar joi, 9 decembrie. Anunț de ultimă oră de la BNR. Cât costă un euro

Potrivit datelor publicate joi de BNR, aproape de finalul săptămânii euro a crescut cu 0.01%, ajungând la valoarea de 4.9491  lei.

Dolarul american în schimb a scăzut joi cu 0.18%, înregistrând o valoare de 4.3743 lei.

Lira sterlină s-a depreciat și ea astăzi în raport cu moneda națională, ajungând la valoarea de 5,7689 lei.

Curs valutar joi, 9 decembrie. Anunț de ultimă oră de la BNR. Cât costă un euro

Francul elvețian a rămas constant la valoare de miercuri de 4,7448 lei.

Prețul gramului de aur este de 250,8061 lei.

Ce s-a întâmplat cu Indicele ROBOR

Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 2,71%, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR). De menționat este faptul că Indicele ROBOR la 3 luni este indicatorul principal în funcţie de care se calculează dobânzile variabile la creditele în lei.

De cealaltă parte, Indicele ROBOR la 6 luni, utilizat la calculul dobânzilor pentru credite ipotecare, a crescut la 2,91%.

Amintim  că în cadrul ședinței care a avut loc în data de 12 mai 2021, Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României a decis menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,25 la sută pe an.

Curs valutar joi, 9 decembrie. Anunț de ultimă oră de la BNR. Cât costă un euro

Totodată, BNR a mai decis menţinerea ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit la 0,75 la sută pe an şi a ratei dobânzii aferente facilităţii de creditare (Lombard) la 1,75 la sută pe an. Consiliul de administraţie al BNR a mai stabilit și păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei şi în valută ale instituţiilor de credit.

În ceea ce privește Indicele de Referință pentru Creditele Consumatorilor (IRCC), acesta este de 1,25 %. IRCC este calculat în funcţie de dobânda medie la care se împrumută băncile între ele şi este aplicat cu o întârziere de un trimestru faţă de perioada de referinţă. Indicele este stabilit zilnic de BNR, ca medie aritmetică a cotaţiilor folosite de zece bănci selectate de Banca Naţională.

Curs valutar joi, 9 decembrie. Anunț de ultimă oră de la BNR. Cât costă un euro

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!