3.3 C
București
luni, decembrie 6, 2021

Banking & Servicii financiare – Curs valutar marți, 9 noiembrie. Anunț de la BNR pentru românii care au credite. La ce valoare ajunge euro – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Indicele ROBOR ajunge la un nou nivel record Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a urcat marţi la 2,48% pe an.

Curs valutar marți, 9 noiembrie. Anunț de la BNR pentru românii care au credite. La ce valoare ajunge euro

Potrivit datelor publicate marți de BNR, în cea de a doua zi a acestei săptămâni, euro a scăzut cu 0.01%, înregistrând o valoare de 4.9482 lei.

Dolarul american s-a depreciat și el cu 0.20%, ajungând la valoarea de 4.2688 lei.

Lira sterlină pe de altă parte a crescut marți, ajungând la valoarea de 5,8026  lei.

Curs valutar marți, 9 noiembrie. Anunț de la BNR pentru românii care au credite. La ce valoare ajunge euro

Francul elvețian în schimb a scăzut, înregistrând o valoare de 4,6758 lei.

Prețul gramului de aur este de 250,5768 lei.

Indicele ROBOR ajunge la un nou nivel record

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a urcat marţi la 2,48% pe an, de la 2,45% cât a fost luni, conform informaţiilor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

Același lucru s-a întâmplat și cu Indicele ROBOR la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, care a urcat la 2,58%, de la 2,56% pe an cu o şedinţă în urmă. La rândul său, Indicele ROBOR la 12 luni a ajuns marți la 2,69% pe an, de la 2,66% cât a fost luni.

De menționat este faptul că în cadrul ședinței care a avut loc în data de 12 mai 2021, Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României a decis menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,25 la sută pe an.

Curs valutar marți, 9 noiembrie. Anunț de la BNR pentru românii care au credite. La ce valoare ajunge euro

Totodată, BNR a mai decis menţinerea ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit la 0,75 la sută pe an şi a ratei dobânzii aferente facilităţii de creditare (Lombard) la 1,75 la sută pe an. Consiliul de administraţie al BNR a mai stabilit și păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei şi în valută ale instituţiilor de credit.

În ceea ce privește Indicele de Referință pentru Creditele Consumatorilor (IRCC), acesta este de 1,25 %. IRCC este calculat în funcţie de dobânda medie la care se împrumută băncile între ele şi este aplicat cu o întârziere de un trimestru faţă de perioada de referinţă. Indicele este stabilit zilnic de BNR, ca medie aritmetică a cotaţiilor folosite de zece bănci selectate de Banca Naţională.

Curs valutar marți, 9 noiembrie. Anunț de la BNR pentru românii care au credite. La ce valoare ajunge euro

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!