3.1 C
București
miercuri, decembrie 8, 2021

Banking & Servicii financiare – Curs valutar miercuri, 10 noiembrie. Anunț de ultimă oră de la BNR. Cât costă un euro – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Cât costă un euro Totodată, la rândul său, Indicele ROBOR la 12 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de 12 luni, a crescut la 2,79%, faţă de 2,69%... Același lucru s-a întâmplat și cu Indicele ROBOR la 6 luni, utilizat la calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, care a crescut la 2,67%, faţă de 2,58% marți, mai informează BNR..

Curs valutar miercuri, 10 noiembrie. Anunț de ultimă oră de la BNR. Cât costă un euro

Potrivit datelor publicate miercuri de BNR, euro a crescut astăzi cu 0.02 %, înregistrând o valoare de 4.9490 lei. 

Același lucru s-a întâmplat și cu Dolarul american care s-a apreciat cu 0.16%, în raporat cu moneda națională, ajungând la valoarea de 4.2758 lei.

Lira sterlină în schimb s-a depreciat miercuri, înregistrând o valoare de 5,7863 lei.

Curs valutar miercuri, 10 noiembrie. Anunț de ultimă oră de la BNR. Cât costă un euro

Francul elvețian a crescut pe de altă parte, ajungând la valoarea de 4,6863 lei.

Prețul gramului de aur este de 250,9331 lei.

Ce se întâmplă cu Indicele ROBOR 

Indicele ROBOR la trei luni a reacționat miercuri la majorarea dobânzii de referință anunțată de BNR și a urcat la 2,55%, de la 2,48% marți. La începutul săptămânii trecute indicele era cotat la 2,36%, aratau datele publicate de Banca Națională a României.

Același lucru s-a întâmplat și cu Indicele ROBOR la 6 luni, utilizat la calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, care a crescut la 2,67%, faţă de 2,58% marți, mai informează BNR.

Curs valutar miercuri, 10 noiembrie. Anunț de ultimă oră de la BNR. Cât costă un euro

Totodată, la rândul său, Indicele ROBOR la 12 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de 12 luni, a crescut la 2,79%, faţă de 2,69%.

De menționat este faptul că BNR a majorat marți dobânda-cheie la 1,75%, de la minimul istoric de 1,5%. În ceea ce privește IRCC, Indicele de Referință pentru Creditele Consumatorilor (IRCC), acesta este de 1,08%.

IRCC este calculat în funcţie de dobânda medie la care se împrumută băncile între ele şi este aplicat cu o întârziere de un trimestru faţă de perioada de referinţă.

Curs valutar miercuri, 10 noiembrie. Anunț de ultimă oră de la BNR. Cât costă un euro

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!