3.2 C
București
luni, decembrie 5, 2022

Banking & Servicii financiare – Curs valutar miercuri, 27 iulie. Moneda euro crește din nou. Date de ultimă oră de la BNR – Sinteza

4 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Ce s-a întâmplat cu francul elvețian și lira sterlină? Potrivit datelor publicate miercuri de BNR, la mijlocul săptămânii euro a crescut din nou, de această dată cu 0.02%, înregistrând o valoare de 4.9337 lei.

Date de ultimă oră de la BNR Lira sterlină a crescut și ea miercuri și a înregistrat o valoare de 5,8714 lei.

Prețul gramului de aur este miercuri de 269,3475, în creștere față de valoare înregistrată marți.

Curs valutar miercuri, 27 iulie. La ce valoare a ajuns moneda euro. Date de ultimă oră de la BNR

Banca Națională a României a publicat noul curs valutar. Avem noi valori pentru moneda euro, dar și pentru dolarul american. Ce s-a întâmplat cu francul elvețian și lira sterlină?

Potrivit datelor publicate miercuri de BNR, la mijlocul săptămânii euro a crescut din nou, de această dată cu 0.02%, înregistrând o valoare de 4.9337 lei.

Dolarul american s-a apreciat și el în raport cu moneda națională, cu 0.33% și a ajuns la o valoare de 4.8620 lei.

Curs valutar miercuri, 27 iulie. La ce valoare a ajuns moneda euro. Date de ultimă oră de la BNR

Lira sterlină a crescut și ea miercuri și a înregistrat o valoare de 5,8714 lei.

Același lucru s-a întâmplat și cu francul elvețian care costă astăzi 5,0584 lei.

Prețul gramului de aur este miercuri de 269,3475, în creștere față de valoare înregistrată marți.

Indicele ROBOR la trei luni crește din nou

BNR a publicat miercuri și noile valori pentru Indicele ROBOR. Românii care au credite primesc o nouă lovitură, pentru că acesta a înregistrat o creștere semnificativă.

Mai exact, miercuri, Indicele ROBOR la trei luni, care este folosit pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele în lei contractate înainte de luna mai 2019, a ajuns la o valoare de 7,71%, în creștere față de marți, când a fost cotat la 7,56%, arată BNR.

Menționăm faptul că la începutul lunii iulie, Indicele ROBOR la trei luni era de doar 6,47%, acum valoarea fiind într-o continuă creștere.

Același lucru s-a întâmplat și cu indicele ROBOR la 6 luni, care este utilizat la calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă. Acesta a atins miercuri valoarea de 7,83% de la 7,70% luni.

Curs valutar miercuri, 27 iulie. La ce valoare a ajuns moneda euro. Date de ultimă oră de la BNR

Și indicele ROBOR la 12 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de 12 luni, a crescut miercuri. Acesta a ajuns la o valoare de la 7,90% de la 7,77%, valoarea înregistrată anterior.

Menționăm faptul că evoluţia ROBOR este influenţată de mai mulţi factori. Printre aceștia, cei mai importanţi se referă la politica monetară a BNR, lichiditatea de pe piaţa, inflaţia şi politica fiscală.

În ceea ce privește valoarea înregistrată de indicele IRCC, folosit acum de bănci pentru calcularea dobânzilor la creditele noi luate începând din primăvara lui 2019, acesta este cotat la 2,65% pentru T1/2022, în creștere față de ultima valoare înregistrată.

Curs valutar miercuri, 27 iulie. La ce valoare a ajuns moneda euro. Date de ultimă oră de la BNR

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!