6.3 C
București
vineri, ianuarie 28, 2022

Banking & Servicii financiare – Curs valutar vineri, 10 decembrie. Anunț pentru românii care au credite. Ce valoare înregistrează euro – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Ce valoare înregistrează euro Potrivit datelor publicate vineri de BNR, la finalul acestei săptămâni euro a rămas constant la valoare de joi de 4.9490 lei... Ce valoare înregistrează euro Francul elvețian s-a apreciat și el în raport cu leul românesc, ajungând la valoarea de 4,7488 lei.Indicele ROBOR continuă să crească Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut la 2,72% de la 2,71%, arată datele publicate de Banca Națională a României. Amintim că în cadrul ședinței care a avut loc în data de 12 mai 2021, Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României a decis menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,25 la sută pe an...

Curs valutar vineri, 10 decembrie. Anunț pentru românii care au credite. Ce valoare înregistrează euro

Potrivit datelor publicate vineri de BNR, la finalul acestei săptămâni euro a rămas constant la valoare de joi de 4.9490 lei.

Dolarul american în schimb s-a apreciat în raport cu moneda națională, cu 0.41 %, ajungând la valoarea de 4.3923 lei. 

Lira sterlină a crescut și ea vineri, înregistrând o valoare de 5,7961 lei.

Curs valutar vineri, 10 decembrie. Anunț pentru românii care au credite. Ce valoare înregistrează euro

Francul elvețian s-a apreciat și el în raport cu leul românesc, ajungând la valoarea de 4,7488 lei.

Prețul gramului de aur este de 250,0596 lei.

Indicele ROBOR continuă să crească

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut la 2,72% de la 2,71%, arată datele publicate de Banca Națională a României. La rândul său, Indicele ROBOR la 6 luni a crescut la 2,92%, de la 2,81%.

Amintim că în cadrul ședinței care a avut loc în data de 12 mai 2021, Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României a decis menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,25 la sută pe an.

Curs valutar vineri, 10 decembrie. Anunț pentru românii care au credite. Ce valoare înregistrează euro

Totodată, BNR a mai decis menţinerea ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit la 0,75 la sută pe an şi a ratei dobânzii aferente facilităţii de creditare (Lombard) la 1,75 la sută pe an. Consiliul de administraţie al BNR a mai stabilit și păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei şi în valută ale instituţiilor de credit.

Referitor la valoarea IRCC, aferentă perioadei octombrie-decembrie 2021, aceasta este de 1,08%, în declin față de nivelul de 1,25% aferent celui de-al treilea trimestru. IRCC se aplică împrumuturilor acordate populației după luna mai a anului 2019, data la care a fost înlocuit ROBOR în contracte.

De menționat este faptul că IRCC este calculat în funcție de dobânda medie la care se împrumută băncile între ele și este aplicat cu o întârziere de un trimestru față de perioada de referință. Indicele este stabilit zilnic de BNR, ca medie aritmetică a cotațiilor folosite de zece bănci selectate de Banca Națională.

Curs valutar vineri, 10 decembrie. Anunț pentru românii care au credite. Ce valoare înregistrează euro

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!