6.3 C
București
vineri, ianuarie 28, 2022

Banking & Servicii financiare – Curs valutar vineri, 26 noiembrie. Anunț de ultimă oră de la BNR. Cât costă un euro – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Același lucru s-a întâmplat și cu Indicele ROBOR la 6 luni, utilizat la calculul dobânzilor pentru credite ipotecare, care a crescut la 2,83% Amintim faptul că în cadrul ședinței care a avut loc în data de 12 mai 2021... Ce se întâmplă cu Indicele ROBOR Indicele ROBOR la 3 luni, indicele în funcție de care se calculează rata dobânzii la creditul Prima Casă, a crescut vineri la 2,63%, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR)..

Curs valutar vineri, 26 noiembrie. Anunț de ultimă oră de la BNR. Cât costă un euro

Potrivit datelor publicate vineri de BNR, în ultima zi a acestei săptămâni euro a rămas constant la aceași valoare de joi de 4.9491 lei.

Dolarul american în schimb s-a depreciat vineri cu 0.52%, înregistrând o valoare de 4.3869  lei.

Lira sterlină a scăzut și ea la finalul săptămânii, ajungând la valoarea de 5,8407 lei.

Curs valutar vineri, 26 noiembrie. Anunț de ultimă oră de la BNR. Cât costă un euro

Francul elvețian s-a apreciat în schimb în raport cu moneda națională ajungând la valoarea de 4,7398 lei.

Prețul gramului de aur este de 255,1246 lei.

Ce se întâmplă cu Indicele ROBOR 

Indicele ROBOR la 3 luni, indicele în funcție de care se calculează rata dobânzii la creditul Prima Casă, a crescut vineri la 2,63%, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

Același lucru s-a întâmplat și cu Indicele ROBOR la 6 luni, utilizat la calculul dobânzilor pentru credite ipotecare, care a crescut la 2,83%

Amintim faptul că în cadrul ședinței care a avut loc în data de 12 mai 2021, Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României a decis menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,25 la sută pe an.

Curs valutar vineri, 26 noiembrie. Anunț de ultimă oră de la BNR. Cât costă un euro

Totodată, BNR a mai decis menţinerea ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit la 0,75 la sută pe an şi a ratei dobânzii aferente facilităţii de creditare (Lombard) la 1,75 la sută pe an. Consiliul de administraţie al BNR a mai stabilit și păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei şi în valută ale instituţiilor de credit.

În ceea ce privește Indicele de Referință pentru Creditele Consumatorilor (IRCC), acesta este de 1,08 %. IRCC este calculat în funcţie de dobânda medie la care se împrumută băncile între ele şi este aplicat cu o întârziere de un trimestru faţă de perioada de referinţă. Indicele este stabilit zilnic de BNR, ca medie aritmetică a cotaţiilor folosite de zece bănci selectate de Banca Naţională.

Curs valutar vineri, 26 noiembrie. Anunț de ultimă oră de la BNR. Cât costă un euro

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!