5.9 C
București
miercuri, decembrie 7, 2022

Banking & Servicii financiare – Cutremur financiar în România! Veste cumplită de la BNR pentru românii cu rate la bancă – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Potrivit noilor date, indicele ROBOR la trei luni a crescut din nou miercuri, 27 iulie, ajungând la nivelul de 7,71%, asta în contextul în care, cu doar o zi în urmă, indicele atingea nivelul de 7,56%.

Indicele ROBOR la trei luni, cel folosit pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele în lei contractate înainte de luna mai 2019, a început luna iulie la nivelul de 6,47 procente.

BNR mai spune că indicele ROBOR la 6 luni a crescut și el, ajungând la 7,83%, asta în timp ce, în cursul zilei de luni, acesta ajunsese la 7,70%.

Cutremur financiar în România! Probleme pentru românii cu credite la bănci. BNR a venit cu ultimele detalii

Banca Națională a României (BNR) a venit cu noi informații în ceea ce privește indicii ROBOR, iar veștile nu sunt deloc îmbucurătoare. Potrivit noilor date, indicele ROBOR la trei luni a crescut din nou miercuri, 27 iulie, ajungând la nivelul de 7,71%, asta în contextul în care, cu doar o zi în urmă, indicele atingea nivelul de 7,56%.

Indicele ROBOR la trei luni, cel folosit pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele în lei contractate înainte de luna mai 2019, a început luna iulie la nivelul de 6,47 procente.

BNR mai spune că indicele ROBOR la 6 luni a crescut și el, ajungând la 7,83%, asta în timp ce, în cursul zilei de luni, acesta ajunsese la 7,70%. Amintim că acest indice este folosit la calculul dobânzilor la creditele ipotecare cu dobândă variabilă.

De asemenea, Banca Națională a României (BNR) a mai spus că indicele ROBOR la 12 luni a crescut la 7,90%, de la 7,77%.

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele, în lei. Evoluţia ROBOR este influenţată de mai mulţi factori dintre care cei mai importanţi se referă la politica monetară a BNR, lichiditatea de pe piaţa, inflaţia şi politica fiscală.

Indicele IRCC, folosit acum de bănci pentru calcularea dobânzilor la creditele noi luate începând din primăvara lui 2019, este cotat la 2,65% pentru T1/2022.

Inflația va rămâne exprimată în două cifre cel puțin pentru următoarele 12 luni

Indicatorul de încredere macroeconomică al Asociației CFA România a continuat să scadă pentru a șasea lună consecutiv, atingând valori similare cu cele de la începutul pandemiei. Anticipațiile inflaționiste au continuat să crească, indicatorul urmând să rămână la două cifre în următorul an.

„Pe fondul aversiunii la risc declanșată de invazia Rusiei în Ucraina, precum și a inflației ridicate, indicatorului de încredere macroeconomică al Asociației CFA România și-a continuat scăderea pentru a șasea luna consecutiv, atingând valori similare cu cele de la începutul pandemiei corona. Anticipațiile inflaționiste au continuat să crească, participanții estimând că inflația va rămâne exprimată în două cifre cel puțin următoarele 12 luni. De asemenea, conform rezultatelor sondajului, există riscul ca yield-urile titlurilor de stat să fie exprimate în două cifre in următoarele 12 luni”, declară Adrian Codirlașu, vicepreședintele Asociației CFA România.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!