29.2 C
București
marți, iulie 5, 2022

Banking & Servicii financiare – Daniel Cadariu: Vor fi lansate două domenii prioritare: domeniile schiabile şi turismul balnear – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Vouchere pentru vacanță pentru sectorul bugetar au fost repuse în circuit în mandatul lui Daniel Cadariu, spune acesta în cadrul prezentării bilanțului celor șase luni de guvernare în coaliție. Ministrul Antreprenoriatului și Turismului a mai adăugat că domeniul schiabil și turismul balnear vor fi prioritățile din programul de investiții în turism. “Am adoptat, Guvernul, ordonanţa

Vouchere pentru vacanță pentru sectorul bugetar au fost repuse în circuit în mandatul lui Daniel Cadariu, spune acesta în cadrul prezentării bilanțului celor șase luni de guvernare în coaliție.

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului a mai adăugat că domeniul schiabil și turismul balnear vor fi prioritățile din programul de investiții în turism.

“Am adoptat, Guvernul, ordonanţa prin care au fost repuse în circuit tichetele şi voucherele de vacanţă pentru salariaţii din sectorul bugetar încă de la început de mandat, din luna decembrie. Tot atunci am închis un program în desfăşurare, care trena de din 2018 – Start-up Nation ediţia a 2-a. De asemenea, în lunile decembrie şi ianuarie am efectuat plăţile pentru 8.300 operatori economici din domeniul turismului, în cadrul schemei de ajutor HoReCa – 200 milioane de euro în decembrie, 250 milioane de euro în ianuarie”, a afirmat Daniel Cadariu, la reuniunea Ligii Aleşilor Locali ai PNL, desfăşurată la Poiana Braşov, unde a prezentat bilanţul celor şase luni de guvernare în coaliţie.

Măsura 2 a schemei de ajutor este aproape finalizată

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului a adăugat că Măsura 2 a schemei de ajutor Capital de lucru pentru IMM-uri este aproape finalizată, amintind că valoarea acesteia se ridică la aproape un miliard de euro.

De asemenea, Daniel Cadariu mai spune că mai este de plată suma de 150 de milioane de euro pentru aproximativ 3.000 de beneficiari.

Pe de altă parte, el a vorbit și despre Măsura 1 și spune că urmează să fie închisă a doua etapă a acesteia.

“Tot în perioada aceasta, urmează să închidem etapa a doua din Măsura 1, acele microgranturi pentru microîntreprinderi. Din 33.000 de cereri pe care le-am analizat, am încheiat 25.000 dintre ele, sunt eligibile, şi am efectuat deja plăţi pentru 11.500 dintre ele”, a adăugat Daniel Cadariu.

El a adus aminte că în luna decembrie 2021 a deblocat redeschiderea participării operatorilor din turism la târgurile internaţionale sub pavilion naţional și participarea la alte târguri de export pentru produsele româneşti, acestea fiind considerate două acțiuni principale și necesare.

De asemenea, Daniel Cadariu a mai spus că ”împreună cu Ministerul de Finanţe şi cu Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri am pus bazele a patru programe de garantare pentru mediul de afaceri: IMM Prod, Rural Invest, Garant Construct şi Innovation”.

Un pachet de 13 programe este în pregătire

Șeful de la Antreprenoriat și Turism anunță un pachet de 13 programe care are ca scop sprijinirea mediului de afaceri. În acest context, el anunță ediţia a 3-a a programului Start-up Nation, un program pentru microindustrializare, unul pentru dezvoltarea activităţilor de comerţ şi prestări servicii, precum şi un program în sprijinul turismului prin aducerea de turişti străini în România.

În plus, mai există și alte programe precum unul dedicat exclusiv femeilor, unul privind acordarea de credite cu dobândă subvenţionată pentru IMM-urile din România, precum şi un “eventual” program HoReCa 2 pentru a compensa pierderile din 2021.

“Referitor la planul de investiţii pentru turism, din păcate ministerul nu are fonduri nici din PNRR, nici din fondurile structurale ulterioare 2021-2027, ne vom baza doar pe bugetul de stat. Oricum ar fi, în momentul de faţă hotărârea de guvern care va defini pragul de investiţii pentru turism este în aprobare la celelalte ministere şi vor fi lansate două domenii prioritare: domeniile schiabile şi turismul balnear”, a precizat ministrul.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!