26.8 C
București
joi, septembrie 29, 2022

Banking & Servicii financiare – Deputat PNL: România riscă să piardă bani din PNRR, din cauza Strategiei privind calitatea aerului – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

„Câteva cuvinte despre riscul ca România să piardă bani din PNRR pentru componentele Transporturi, Energie și Mediu.

Le amintesc tuturor celor responsabili că sumele din PNRR pentru Transporturi, Energie și Mediu sunt condiționate de adoptarea de către România a strategiei privind calitatea aerului („Programul Național de Control al Poluării Atmosferice”)”, a scris deputatul PNL în mesajul său...

El a explicat că acest program național ar fi trebuit adoptat de ceva vreme și că, din păcate, ne aflăm în plin proces de infringement declanșat de Comisia Europeană, motiv pentru care banii pentru obiective naționale strategice – de exemplu Autostrada A7 – sunt condiționați de adoptarea acestuia.

Un deputat al Partidului Național Liberal a susținut că ne jucăm cu focul și că țara noastră riscă să piardă bani din PNRR pentru componentele Transporturi, Energie şi Mediu.

Cristian Băcanu a explicat că acest pericol există pentru că nu a fost adoptată Strategia privind calitatea aerului. Deputatul liberal a spus că termenul de adoptare a fost deja depășit și a cerut intervenţia premierului Nicolae Ciucă.

Cristian Băcanu a comentat toate aceste lucruri, într-o postare pe Facebook.

„Câteva cuvinte despre riscul ca România să piardă bani din PNRR pentru componentele Transporturi, Energie și Mediu.

Avem un elefant imens în încăpere despre care văd că nu vorbește nimeni așa că, îmi asum eu acest rol, acela al avertizorului care pune un subiect important pe agenda publică.

Le amintesc tuturor celor responsabili că sumele din PNRR pentru Transporturi, Energie și Mediu sunt condiționate de adoptarea de către România a strategiei privind calitatea aerului („Programul Național de Control al Poluării Atmosferice”)”, a scris deputatul PNL în mesajul său.

Deputatul PNL susține că ne jucăm cu focul și riscăm foarte, foarte mult

El a explicat că acest program național ar fi trebuit adoptat de ceva vreme și că, din păcate, ne aflăm în plin proces de infringement declanșat de Comisia Europeană, motiv pentru care banii pentru obiective naționale strategice – de exemplu Autostrada A7 – sunt condiționați de adoptarea acestuia.

„Da, ați citit bine, dacă nu ne facem treaba privind calitatea aerului, nu avem drum de mare viteză între Iași și București sau plătim acest drum de la bugetul de stat.

Ultimul termen asumat de către România pentru adoptarea acestui program a fost iunie 2022 însă, așa cum știm cu toții, acesta a fost deja depășit. Ne jucăm cu focul și riscăm foarte, foarte mult.

Am încredere că Premierul Ciucă îi va convoca pe decidenții relevanți la o discuție pe această temă, iar guvernul va acționa eficient ca un adevărat comandament de coordonare a unui task force de acțiune rapidă. Lucrurile nici nu pot sta altfel, trebuie să fim responsabili”, a spus liberalul.

Este cazul să acționăm împotriva unui pericol care afectează sănătatea oamenilor

El a atras atenția că, de calitatea aerului depinde inclusiv sănătatea noastră, a tuturor.

„Avem o obligație și este cazul ca decidenții să își facă treaba și să dovedească în mod clar că decarbonizarea este o prioritate și pentru România (suntem unul din ultimele state care nu a adoptat un astfel de program la nivelul UE).

Este momentul decisiv al acțiunii și al schimbării prin cooperare, planificare strategică și soluții integrate. Este cazul să conștientizăm și să acționăm împotriva unui pericol care afectează sănătatea oamenilor și le încalcă dreptul constitutional la un mediu sănătos”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!