3.1 C
București
miercuri, decembrie 8, 2021

Banking & Servicii financiare – Dispar aceste pensii?! Anunțul făcut de Raluca Turcan: Au lucrat cinstit – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... ”Există oameni care (…) și-au făcut datoria și au lucrat cinstit” Ministrul interimar mai spune că o parte dintre cei care primesc pensii speciale a intrat de bună voie în sistem... Într-o altă ordine de idei, ministrul interimar al Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, spune că i-a spus colegului său de partid, Rareș Bogdan, despre faptul că pensiile speciale nu pot fi desființate... Raluca Turcan spune că aceste pensii doar pot fi apropiate de contributivitate, subliniind că acestea nu pot fi calculate după acest criteriu, în urma unei decizii a Curții Constituționale a României... Raluca Turcan spune că aceste pensii au o parte de contributivitate, motiv pentru care nu pot fi anulate, subliniind că unii politicieni declară, în mod politicianist, că se pot anula..

Modificări importate la aceste pensii. Veste uriașă pentru toată România. Legea este aproape gata

Marți seara, ministrul interimar al Muncii a participat la o emisiune profit.ro, acolo unde a vorbit despre pensiile speciale. Raluca Turcan spune că aceste pensii au o parte de contributivitate, motiv pentru care nu pot fi anulate, subliniind că unii politicieni declară, în mod politicianist, că se pot anula.

„Subiectul pensii, alocaţii, salarii în sectorul bugetar a fost de fiecare dată privit politicianist şi prin lupă electorală şi de aceea am ajuns cu aceste sisteme publice unde am ajuns. În privinţa pensiilor speciale, vreau să vă spun un punct de vedere tehnic, astfel încât să se înţeleagă că şi pensiile speciale au o componentă de contributivitate, ceea ce face imposibilă anularea pensiilor speciale, aşa cum în mod politicianist declară unii oameni”, a afirmat ministrul Muncii.

Raluca Turcan spune că aceste pensii doar pot fi apropiate de contributivitate, subliniind că acestea nu pot fi calculate după acest criteriu, în urma unei decizii a Curții Constituționale a României.

”Există oameni care (…) și-au făcut datoria și au lucrat cinstit”

Ministrul interimar mai spune că o parte dintre cei care primesc pensii speciale a intrat de bună voie în sistem, subliniind că oamenii au și-au făcut datoria și au lucrat cinstit.

Raluca Turcan spune că i s-ar părea o nedreptate ca pensiile acestora să se înjumătățească, dând vina pe politicienii care au schimbat legile peste noapte, fără ca măcar să le facă într-un mod bun.

Ministrul interimar a mai spus că a purtat mai multe negocieri cu cei care primesc pensii speciale, subliniind că există riscul ca oamenii să plece din sistem. Aceasta spune că au fost găsite câteva principii pe care le-a agreat, urmând să prezinte proiectul de lege referitor la acest tip de pensie. Cu toate acestea, Raluca Turcan spune că nu se poate să îl prezinte acum deoarece nu există stabilitate politică.

„Există oameni care au intrat în aceste sisteme de bună credinţă şi şi-au făcut datoria şi au lucrat cinstit, au servit sistemul în care lucrează. Dacă sută la sută ancorarea în contributivitate ar conduce la înjumătăţirea pensiilor, mie mi s-ar părea un act de nedreptate faţă de nişte oameni care au intrat de bună credinţă într-un sistem. Vina este a politicienilor, că au schimbat legile peste noapte şi le-au făcut prost. Oamenii care lucrează în sistem nu au nicio vină. Şi atunci am chemat aceste categorii de beneficiari la negocieri continue şi continue pentru că mi se pare normal ca orice decizie care îi priveşte să fie făcută din interior, pentru că altfel, fiind sisteme specifice, rişti să plece şi să-ţi depopuleze sistemul aeronautic, sistemul de justiţie, inclusiv diplomaţii. Şi atunci am găsit câteva principii pe care, în mare, le-am agreat şi urmează să venim cu varianta legală, dar ne trebuie stabilitate politică, pentru că dacă nu ai stabilitate politică îți baţi joc de proiect”, a adăugat Turcan.

Despre ce principii este vorba

Printre principiile la care Raluca Turcan făcea referință se numără modificarea procentului din venit la care se calculează pensi, stabilirea unui număr minim de ani de contributivitate și stabilirea intervalului la care se calculează pensia din venit.

Într-o altă ordine de idei, ministrul interimar al Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, spune că i-a spus colegului său de partid, Rareș Bogdan, despre faptul că pensiile speciale nu pot fi desființate.

„Să ştiţi că şi atunci i-am spus lui Rareş: Rareş, fii atent! Nu poţi să le desfiinţezi! Dar poate că, când ai un discurs politic, nu te concentrezi aşa de tare pe detalii”, spunea ministrul.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!