30 C
București
joi, septembrie 21, 2023

Banking & Servicii financiare – Dobrotă (Romcarbon): Avem în plan pentru următorii doi ani investiţii de 10,5 milioane euro în tehnologii noi – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Romcarbon are în plan investiţii de 10,5 milioane lei în tehnologii noi, care permit integrarea plasticului reciclat în produsele noi, a declarat, joi, Cristinel Dobrotă, deputy CEO Dezvoltare în cadrul companiei.

“Avem în plan pentru următorii 2 ani, deci un interval destul de scurt, investiţii de 10,5 milioane euro în tehnologii noi, care ne permit să integrăm materialul plastic reciclat în produsele noi.

Dar ce înseamnă acest Green Deal? Înseamnă că trebuie să reducem emisiile de dioxid de carbon până când, în 2050, vom ajunge la o balanţă neutră, un obiectiv extrem de ambiţios şi înţeles de foarte puţină lume.

Romcarbon are în plan investiţii de 10,5 milioane lei în tehnologii noi, care permit integrarea plasticului reciclat în produsele noi, a declarat, joi, Cristinel Dobrotă, deputy CEO Dezvoltare în cadrul companiei.

“Avem în plan pentru următorii 2 ani, deci un interval destul de scurt, investiţii de 10,5 milioane euro în tehnologii noi, care ne permit să integrăm materialul plastic reciclat în produsele noi. Vă reamintesc că noi, europenii, avem un obiectiv suprem numit Green Deal. Dar ce înseamnă acest Green Deal? Înseamnă că trebuie să reducem emisiile de dioxid de carbon până când, în 2050, vom ajunge la o balanţă neutră, un obiectiv extrem de ambiţios şi înţeles de foarte puţină lume. Rezumându-ne la industrie, e clar că noi trebuie să reducem emisiile de dioxid de carbon, iar produsele pe care le fabricăm, direcţia în care noi mergem sunt exact în acest sens”, a spus Dobrotă, la un eveniment organizat la Bursa de Valori Bucureşti cu ocazia aniversării a 70 de ani de la înfiinţarea companiei.

El a subliniat că în 2012 Romcarbon a început să implementeze conceptul de economie circulară, despre care la momentul respectiv se vorbea prea puţin.

Totodată, Dobrotă a precizat că, dacă este tratat cu răspundere, plasticul nu este o sursă de deşeuri şi că este perceput în prezent mai mult ca o resursă.

“Se spune de anumite cercuri că plasticul este inamicul nostru numărul 1. Este complet fals. Fără plastic, noi nu am exista astăzi. Da, e adevărat că foarte mulţi îl tratează cu superficialitate şi atunci ajunge să polueze. Dar dacă îl tratăm cu răspundere nu, este o resursă de deşeuri. Astăzi este din ce în ce mai mult perceput ca o resursă. Exact asta este. Spuneam mai devreme că avem un un plan, 10,5 de euro investiţii în următorii 2 ani în tehnologii pentru a eficientiza consumul de energie electrică şi a integra un procent cât mai mare de materie primă reciclată. În această direcţie se pregăteşte şi la Bruxelles introducerea de obligativitate în utilizarea de materie primă reciclată, iar noi vrem să fim cu un pas înainte. Spuneam că în 2012 am început să implementăm conceptul de economie circulară, când nu se vorbea în media de aşa ceva. Exact aşa facem şi acum. Încercăm să anticipăm această obligativitate a introducerii de materii prime reciclate”, a punctat Cristinel Dobrotă, potrivit Agerpres.

Romcarbon este o companie care acţionează în principal în domeniul procesării maselor plastice, deservind cu precădere sectorul alimentar şi pe cel agricol prin ambalajele din plastic pe care le produce. Înfiinţată în 1952, având o tradiţie de peste 60 de ani în prelucrarea polimerilor, Romcarbon este în prezent un brand cunoscut pe piaţa românească, dar şi pe piaţa europeană în domeniul în care activează.

În anul 2012 societatea buzoiană a deschis o nouă direcţie de dezvoltare în domeniul reciclării maselor plastice şi al producţiei de materii prime şi compounduri virgine şi reciclate.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!